Kayseri

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

17:57 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün askeri darbe girişimi, Kayseri ve Sivas'ta protesto edildi.

Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Akın Kaya, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, darbelerin hiçbir zaman fayda vermediğini, birçok insanın darbelerle mağdur edildiğini söyledi.

Talebeler olarak Uhud Savaşı'nda tepelerini bırakan okçular gibi olmayacaklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Sokaklar şu an bizler için birer Okçular Tepesidir. Talebeler olarak bu tepeyi bırakmanın sonucunun aynı Uhud'da olduğu gibi bir mağlubiyet doğuracağını biliyoruz. Ordu içerisinde konuşlanmış az ve zararlı askeri grubun Türk Silahlı Kuvvetleri ismini kötüye kullanmasına gençler olarak izin vermeyeceğiz. Halka ateş eden malum grubun ihanetini gözler önüne sermek için dahi olsa okunan ezanlar, salalar için dahi olsa Okçular Tepesi'ni bırakmayacağız. Ganimet uğruna basireti kapanan kardeşlerimizi de uyaracağız. Halk darbeden üstündür. Bu mesaj gereken yerlere ulaşana kadar biz talebeler, sokakta olacağız. Okçular Tepesini terk etmeyeceğiz."

- Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş ise Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, 1960 yılından bugüne Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri alet edilerek milli iradeye yapılan darbelerin milletin gönlünde karşılık bulmadığını bildirdi.

15 Temmuz günü millete karşı yapılan darbe girişiminin başarısız olduğunu vurgulayan Taş, "Darbe teşebbüsünün duyulduğu andan sonra 1 saat içinde tüm kurum ve üyelerimizle Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandık. Millet iradesine yapılan hukuksuz ve izansız darbeye dur demek için tepkimizi ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Darbecilerin etkisi kırılıncaya, kanlı darbeye karışan ve destek verenlerden hukuk önünde hesap soruluncaya kadar direnişimiz tüm üyelerimiz ve kurumlarımızla devam edecektir." diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, hainlerin Türkiye için planladığı darbe girişiminin başarısız olduğunu bu kalkışmanın ulu Türk milleti tarafından püskürtüldüğünü vurguladı.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Palancıoğlu, "Birliğimizi ve beraberliğimizi devam ettirip gece gündüz çalışmalıyız. Gelişen bir İslam ülkesi istemiyorlar. Buna engel olmalıyız. Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar sahip çıkacağız." ifadesini kullandı.

- Sivas

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin de yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimini lanetleyerek, şöyle devam etti:

"Bu gözü dönmüş azınlığı, hem silahlı kuvvetler içerisindeki vatanperver Türk evlatları hem polisimiz hem Milli İstihbarat Teşkilatımız hem de milletimiz ezmiştir ve bu darbe girişimleri neticesiz kalmıştır. Darbeye karşı yek vücut olan, meydanlara dökülen, meydanları dolduran, partimizin, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, devletimizin arkasında duran, bizlerle kol kola olan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.