Kayseri

FETÖ'nün darbe girişimi

22:21 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişiyle birlikte saf tuttu.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi.

Milletvekili İsmail Tamer, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü üyelerinin Türk halkının vergileriyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin uçaklarıyla, kendi milletine ve kardeşine saldırdığını belirtti.

Bu kişilerin insan olamayacağını dile getiren Tamer, "Böyle bir kişi Türk olamaz, Müslüman hiç olamaz. Allah'ın izniyle, sizin dediğiniz gibi idam etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Tamer, hafta boyunca meydanlarda olacaklarını belirterek, bunun "demokrasi şenliği" olduğunu sözlerine ekledi.

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara yüzlerce araç da korna çalarak destek verdi. Aralarında tır ve kamyonların da olduğu Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce araç, kent caddelerinde konvoy eşliğinde tur atıyor.

Camilerden de sürekli ezan ve Kuran-ı Kerim okunuyor, tekbir ve salavat getiriliyor. Alanda "Türkiyem" ve "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkıları çalınıyor.

Vatandaşlar, sık sık FETÖ aleyhinde sloganlar atıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.