Kayseri

FETÖ ile mücadele atama bekleyenlere umut oldu

11:36 19 Ağustos 2016
FETÖ ile mücadele atama bekleyenlere umut oldu

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekenlerin memuriyetten uzaklaştırılacak olması ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmalar nedeniyle kamu kurumlarında kadroların boşalması, memur olmayı bekleyenlere umut oldu.

2010'da yapılan KPSS'de soruların usulsüz şekilde elde edilmesine yönelik düzenleme kapsamında kopya çektiği belirlenenlerin memuriyetten uzaklaştırılacak olması, kamu kurumlarında kadroların boşalmasını gündeme getirdi. Öte yandan, son verilere göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarında görevden el çektirilen memur sayısı 80 bine yaklaştı, kamu görevinden çıkarılan memur sayısı ise 5 bini aştı. Görevden uzaklaştırmaların ardından kamu hizmetinin aksamaması için pek çok kurum KPSS ile bazı kurumlar ise sınavsız olarak memur alımı yapacak.

Yeni alımların hız kazanması, boşalan kadrolara memurların yerleştirilmesi sürecinin hızlandırılması ve FETÖ'nün KPSS'de yaptığı usulsüzlüklerin ortaya çıkıp sorumluların cezalandırılması memur olmak isteyenleri umutlandırdı.

Bu kapsamda ÖSYM tarafından ön lisans düzeyinde 22 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde ise 23 Ekim'de KPSS yapılacak. Her iki sınavın da son başvuru tarihi olan 24 Ağustos öncesi başvurularını tamamlamak isteyen adaylar, sınav başvuru merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ön lisans mezunlarının yanı sıra liseyi yıllar önce bitiren ve memur olma yaşını kaçırmak istemeyen lise mezunu ev kadınları da memur olma umuduyla başvuru kuyruklarında yerini alıyor. Memur olmak için sınav başvuru merkezlerine gelen kadınların kimi çocuğuyla kimisi ise eşiyle başvuru formunu doldurmanın telaşını yaşıyor.

Başvuru kuyruğunda çocuklarıyla bekleyen kadınlar, uzun yıllar sonra memur olarak atanma ihtimalinin heyecanını yaşıyor.

- Bebekler pusette anneler başvuru kuyruğunda

Kayseri'deki sınav başvuru merkezine pusetteki bebeğiyle gelen Aslı Kolaklıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıl önce liseyi bitirdiğini söyledi.

İki çocuğu olduğunu belirten Kolaklıkaya, "11 yaşında oğlum, 2 yaşında da bir kızım var. Memur olmayı ve atanmayı çok istiyorum. Kadroların boşalması bizim için bir umut oldu. Önümüz açıldı, şansımız çok, inşallah olur." dedi.

Eşiyle sınav başvurusunda bulunan Dilek Yapar ise KPSS'ye girmeye eşinin desteğiyle karar verdiğini anlattı.

10 yıldır çalışmadığını ifade eden Yapar, "Maddi anlamda çalışmaya ihtiyacımız var. Kız meslek lisesi mezunuyum. İnşallah atanırım, emeklerimizin karşılığını alırız. Hakkıyla herkes alınsın, kimsenin hakkı yenmesin. 4 çocuğumu evde bırakıp buraya geldim. Uzun saatlerdir başvuru için bekliyorum. İnşallah hayırlı olur." diye konuştu

Kızıyla sınav başvuru formunu dolduran Mehtap Bölük de liseyi bitireli 14 yıl olduğunu ancak memurluk umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini dile getirdi.

Bölük, "Lise mezunu çok memur alınacağını duyunca başvurmak istedim. İnşallah olur. İki çocuğum var, kızımla başvuruya geldim. Kayseri'de memur olarak çalışmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.