Kayseri

KAYMEK'in Bosnalı kursiyerleri Kayseri'de

14:09 25 Ağustos 2016
KAYMEK'in Bosnalı kursiyerleri Kayseri'de

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından Bosna Hersek'te açılan eğitim programlarına katılan kursiyerler, Kayseri'yi ziyaret etti.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYMEK'in Bosna'daki Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle açtığı "Hüsnü Hat" kursuna katılan kursiyerler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente geldiler.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ve beraberindeki kursiyerler, KAYMEK'in Kayseri'deki kurs merkezlerini gezdi.

Kurslarda uygulamalı olarak bilgiler alan Bosnalı kursiyerler, Seyit Burhaneddin Türbesi, Camii Kebir, Kapalı Çarşı, Selçuklu Müzesi ve Milli Mücadele Müzesi gibi Kayseri'nin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdi.

Bosnalı kursiyerler, ayrıca düzenlenen Kapadokya gezisine katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, KAYMEK ile Bosna Hersek ile kurulan kardeşlik köprüsünü pekiştirerek devam ettirdiklerini belirtti.

"Kardeş şehir" Mostar'a her türlü desteği vereceklerini anlatan Başkan Çelik, şunları kaydetti:

"İnsan odaklı faaliyetlerimizi sadece Kayseri'de değil yurt dışında da sürdürüyoruz. Bosnalı kardeşlerimizden KAYMEK aracılığı ile yaptığımız çalışmalarla ilgili övgü dolu sözler duyduk. Gerçekleştirilen sosyal projelerle iki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendiriyoruz. Mostar Köprüsü şehrin iki yakasını bir araya getiriyor. KAYMEK kursları da insanların bir araya gelmesine vesile oluyor. Bu anlamda Mostar halkına verdiğimiz destek inşallah artarak devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.