Kayseri

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

22:25 25 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 94 akademik ve idari personelden, 17'si daha tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, ERÜ bünyesinde FETÖ içerisindeki faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 32 akademik ve idari personelin, savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Veli Berk, Serkan Şenol, Mustafa Özyurt, Sami Ortakaya, Mustafa Çiltaş, Yılmaz Aksoy, Mustafa Bostancı, Halit Karaca, Bekir Lale, Ahmet Ünver, Halil Akbulut, Hilmi Gündüz, İlyas Göktaş, Murat Sever, Yunus Emre Acar, Yusuf Menekşe ve Sedat Sezen tutuklandı, 15 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında açığa alınan 100 akademik ve idari personel hakkında gözaltı kararı verilmiş, zanlılardan 94'ü Kayseri, Ankara ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanmıştı.

Zanlılardan daha önce mahkemeye sevk edilen 62 akademik ve idari personelden 9'u tutuklanmış, diğer zanlılar adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.