Kayseri

Eroğlu ve Özhaseki Kayseri'de

19:18 28 Ağustos 2016
Eroğlu ve Özhaseki Kayseri'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Alçak, sapık FETÖ'nün başarısız olmasında, tamamen püskürtülmesinde milletimizin kahramanlığını takdir etmek lazım. Aziz milletimiz, kahraman milletimiz tarihe şanlı bir destan kaydetti" dedi.

Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valiliğini ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Kayseri'deki güzellikleri dünya turizmine açmak için hem master planı hem de uygulama eylem planı hazırladıklarını belirtti.

Sabah Kapuzbaşı Şelaleleri'ni gördüklerini ve burada yapılacak çalışmaları belirlediklerini dile getiren Eroğlu, buranın muhteşem bir turizm merkezi olacağını kaydetti.

Eroğlu, bugün kentte 11 tesisin açılış ve temel atma törenlerini de gerçekleştireceklerini vurgulayarak, bu tesislerin maliyetinin 142 milyon lira olduğunu söyledi.

Kayseri'ye her geldiklerinde bir müjde verdiklerini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bugünkü 13 müjdenin 2'si Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne (DSİ), 6'sı Orman Genel Müdürlüğüne, 4'ü Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, 1'i de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait. Özellikle DSİ 2 önemli projenin inşaatını kısa zamanda yapacak. Bu Pınarbaşı'ndaki yıllardır beklenen Panlı Barajı. Kocasinan Yamula Barajı Ebiç Pompa Sulaması'nı da ekim ayında inşallah inşaat ihalesini gerçekleştireceğiz. Panlı Barajı 6 bin 350 dekar araziyi sulayacak, modern bir sulama tesisi olacak. Ebiç Pompa Sulaması da bin 360 dekar alanı sulayacak."

Eroğlu, Kayseri'de ağaçlandırma faaliyetlerine de hız verdiklerini belirterek, bu yıl 16 bin 690 dekar alanda ağaçlandırma, 25 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi, 14 bin dekar alanda bozuk ormanların ıslahı çalışması yapılacağını anlattı.

Orman mahallelerini kalkındırmak istediklerine işaret eden Eroğlu, "Bu maksatla orman içindeki alanlarda ceviz, badem, başka ne yetişiyorsa onları dikerek gelir getirici türlerle ağaçlandırmaya başladık. Kura çekerek bunları en yakın köydeki vatandaşlara taksim ediyoruz. 3 yıl bakımı, tüm masrafları bize ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere. Burada da 6 köyde 18 bin ceviz ve badem fidanı dikerek vatandaşlara dağıtacağız." dedi.

Eroğlu, 1,5 yıl önce verdikleri 32 müjdeden 18'inin tamamlandığını, geri kalanlarının bir kısmını bu yıl, büyük projeleri ise gelecek yıl tamamlayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) gibi Orta Anadolu'da da 35 milyar liralık 3 bin 306 tesisi yapacaklarına dikkati çeken Bakan Eroğlu, bu proje çerçevesinde Kayseri'ye 2019'un sonuna kadar 6 baraj ve gölet, 14 sulama tesisi, 11 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağını söyledi.

Eroğlu, projeleri not aldığı kağıdı da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye verdi. Özhaseki, kağıdı Eroğlu'na imzalatarak, "senet olarak" aldığını söyledi.

Bakanlar Eroğlu ve Özhaseki, ziyaretin ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların anısına Valilik bahçesine 3 çam fidanı dikti.

- 11 tesisin açılış ve temel atma töreni

Eroğlu ve Özhaseki daha sonra, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 11 tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada da Başbakan Binali Yıldırım'ın Kayseri halkına selamını getirdiğini belirtti.

Halka teşekkür borçlu olduklarını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'dan itibaren nöbetleri çok güzel tuttunuz. Gerçekten bir destan yazdınız. Esasen bu hain, alçak, kanlı FETÖ'ye karşı direndiniz ve bir destan yazdınız. Allah korusun FETÖ başarılı olsaydı Türkiye, Suriye'ye dönecekti. Dolayısıyla siz milleti kurtardınız, vatanı kurtardınız, şanlı bayrağımızı kurtardınız. Bunun için esas teşekkürüm size, Allah Razı olsun. Kayseri'den yazdığınız destanı da televizyonlardan gördük. Bunun için sizlere teşekkür etmeye geldim. Alçak, sapık FETÖ'nün başarısız olmasında, tamamen püskürtülmesinde milletimizin kahramanlığını takdir etmek lazım. Aziz milletimiz, kahraman milletimiz tarihe şanlı bir destan kaydetti. Bu bakımdan bütün milletime teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Bakanlar Kurulunun ve aynı zamanda bütün siyasi partilerin kararlılığı ve milletimizin cesareti sayesinde püskürtüldü. O bakımdan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün Türkiye hala huzur içindeyse yatırımlar yapılıyorsa, büyüme Avrupa'da sıfıra yaklaşmışken yüzde 5'e yakın büyümeyle Türkiye ilerliyorsa bunu sizlere borçluyuz. Milli iradeye sahip çıktınız, demokrasiye sahip çıktınız, şanlı bayrağımıza sahip çıktınız."

Bakan Eroğlu, Kayseri'ye yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da vatandaşlara bilgi verdi.

- Bakan Özhaseki'nin konuşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kente yaptırılan atık su arıtma tesisi konusunda yaşadığı sıkıntılarda, dönemin İSKİ Genel Müdürü olan Bakan Veysel Eroğlu’dan büyük destek gördüğünü belirterek, teşekkür etti.

Bakan Eroğlu ile beraber Kapuzbaşı Şelaleleri'nde incelemelerde bulunduklarını anlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu dünyanın en güzel yerinde neler yapabiliriz diye konuştuk. Büyükşehir Belediyemiz önce projeler hususunda çalışacak. Alt yapılarını değerli Veysel Hocam çözecek, ben de üst tarafında park yapımında epeyce emek vereceğim oraya ve sonunda da yol tarafını gerek Kültür ve Turizm gerekse Ulaştırma Bakanlarımızla görüşeceğiz. Burada ulaşım da çok kolay hale gelecek. Dağların arasından suların fışkırdığı, bu kadar yükseltiden düşen o güzelim ortam dünyanın hiçbir yerinde yok."

Özhaseki, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası düzenlenen mitinglerin son gününde, İstanbul'dan sonra en yüksek katılımı Kayseri'nin sağladığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kayıtlara geçti, 220 bin kişi. Hepinizden Allah razı olsun. Kayseri büyüklüğündeki şehirlerde 30-40 bin kişi, 50 bin kişi bulunuyor. O günlerde Kızılay'da, Konya'da da konuşma yaptım, büyükşehirlerde, İstanbul'da da konuşma yaptım, o kalabalıkları gördüğüm zaman Kayseri'nin hakkını teslim ettim. O zaman bu destek, bu güven sizin bu beklentiniz ve duanız karşısında bizim gece gündüz demeden size hizmet etmemiz gerekiyor. Bu amaçla da bütün arkadaşlarımız hep birlikte kol kola girdik, milletvekillerimiz, il teşkilatımız, belediyelerimiz, hepimiz sizlere hizmet için seferberiz. Sizlerin duasını alacağız, Rabbim mahçup etmesin."

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Özhaseki, çiftçilere badem ve ceviz dikilen orman alanlarının tahsis sertifikalarını dağıttı.

Bakanlar Eroğlu ve Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i de ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Eroğlu ve Özhaseki, burada bakanlıklarına bağlı kurumlarla düzenlenen koordinasyon toplantısına da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.