Kayseri

Öğrencinin intiharıyla ilgili öğretmenlere açılan dava

15:54 27 Eylül 2016
Öğrencinin intiharıyla ilgili öğretmenlere açılan dava

Kayseri'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K'nın intiharının ardından haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan okul müdürü, iki müdür yardımcısı ve iki rehber öğretmen "suçun yasal unsurlarının oluşmaması" gerekçesiyle beraat etti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına Buse K'nın eğitim gördüğü lisenin okul müdürü E.E, müdür yardımcıları T.İ. ve A.E ile rehber öğretmenler K.C. ve Z.A. ile avukatlar katıldı.

Duruşmada, Cansel Buse K'nın ailesinin avukatı Kamil Avşaroğlu'nun davaya müdahil olma talebi, ailenin doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddedildi.

Sanıklar, öğrencileri ile intiharına neden olduğu öne sürülen öğretmen B.Ö arasında gönül ilişkisi olduğunu olaydan kısa süre önce öğrendiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, "resmi belgede sahtecilik" ve "suçu bildirmeme" suçlarından yargılanan 5 sanık hakkında "suçun yasal unsurlarının oluşmaması" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ailenin avukatı Avşaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müdahillik taleplerinin reddedildiğini belirtti.

Okul yöneticilerinin Buse K'nın intiharına sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan B.Ö'ye yönelik davada da dinlenildiğini hatırlatan Avşaroğlu, "Kamuya karşı işlenen suç diye müdahilliğimizi kabul etmediler. Mağdur olan biziz. Bu karara itiraz edeceğiz." dedi.

Lise öğrencisi Cansel Buse K, 17 Şubat'ta polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni B.Ö, hakkında açılan davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.