Kayseri

Kayseri'de amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

20:41 30 Eylül 2016
Kayseri'de amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Gönül ister ki futbol başta olmak üzere kulüplerimiz, altyapıya yatırım yapsınlar, daha çok lisans versinler, daha çok gencimizin spor yapmasına imkan tanısınlar ve fiziki imkanlarını gençlerin hizmetine sunsunlar." dedi.

Sümer Stadı'nda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme yardımının yapıldığı dağıtım töreninde konuşan Erdoğan, kendisinin de okçulukla ilgili çalışmalar yaptığını, bunun yanı sıra geleneksel sporları, "etnospor" başlığı altında dünya çapında daha yukarılara taşımak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Altyapı olmadığında ve lisanslı sporcu sayısı istenen noktalarda bulunmadığında başarılı olunamadığına dikkati çeken Bilal Erdoğan, "Futbolda, Süper Lig'de harcanan paraları biliyorsunuz. Milyonlar, milyarlar harcanıyor. Bu kulüplerimizin altyapılarını sorguladığımız zaman, bütçelerinin yüzde kaçına denk geliyor, bunlar tabii soru işaretleri. Gönül ister ki futbol başta olmak üzere kulüplerimiz altyapıya yatırım yapsınlar, daha çok lisans versinler, daha çok gencimizin spor yapmasına imkan tanısınlar ve fiziki imkanlarını gençlerin hizmetine sunsunlar." diye konuştu.

Erdoğan, devletin son 13-14 yılda bu alanda çok ciddi altyapı yatırımları yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün Anadolu'nun dört bir yanında yüzme havuzları var, futbol sahaları var, stadyumlar var, kapalı spor salonları var. İşte bütün bu fiziki imkanlar gençlerimizin uğrak yeri olmazsa bu yatırımlar boşuna yapılmış olur. Onun için amatör sporlarımızın geliştirilmesi, daha çok gencimizin sporla zaman geçirmesi, aslında sporla uğraştıkça gençlerimizin kişisel gelişiminin de terbiyesinin de daha düzgün bir şekilde gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bu sebeple büyükşehir belediye başkanımıza, Kayseri'de amatör futbol kulüplerine yaptığı bu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bunun devamının inşallah diğer spor dallarında da olmasını, özellikle okçuluk için kendisinden rica ediyorum. Tabii geleneksel spor dallarıyla ilgili de Kayseri'de bir proje üzerinde çalışıyorlar. Bununla ilgili de biz takipçisi olacağız, destekçisi olacağız, inşallah hem atlı sporlar, hem geleneksel sporlarımız, hem okçuluk için burada güzel bir imkanın oluşması için çalışıyorlar. Onun için ayrıca kendisine teşekkür ediyorum."

Spor yapan gençlerin zararlı uğraşlardan ve bağımlılıklardan kendilerini koruyabildiklerini dile getiren Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz bu zamanın modern bağımlılığı teknoloji. Yeşilay, bağımlılık başlıkları arasına teknoloji bağımlılığını da haklı olarak kattı. Biz gençlerimizin, telefona, tablete, bilgisayara, televizyona değil gerçek olan şeylere müptela olmasını, eğer illa olacaksa işte futbola müptela olsun, spora müptela olsun veya diğer spor dallarında zaman geçirsin ama kendisini bir sanal aleme hapsetmesin, hayatın içinde olsun, arkadaşlar edinsin, sosyal ilişkileri gelişsin istiyoruz. Onun için gerçekten amatör sporlar, geleneksel sporlar, bütün spor dalları bizim için önemli. Yeter ki mümkün olduğunca çok gencimiz buralarda bu sporlarla zaman geçirsin."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de amatör spor kulüplerine ligin devre arasında da malzeme yardımı yapacaklarını, müjdelerinin bununla sınırlı kalmadığını, Argıncık semtindeki futbol sahalarının olduğu tesisi 2017 sonuna kadar yenileyerek, pırıl pırıl hale getireceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, 77 kulübe spor malzemeleri ile geçen sezon mücadele ettikleri amatör liglerde şampiyon olan takımlara kupaları, Bilal Erdoğan, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyelerince verildi.

Törende, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı'ya 75 bin liralık hediye çeki verdi.

Programın ardından sporcularla da bir süre sohbet eden Erdoğan ve Kamçı, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bilal Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında faaliyetine son verilerek bakanlığa devredilen ve daha sonra Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verilen okulu ziyaret etti. Erdoğan'ı burada, çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle karşıladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.