Kayseri

Kayserili derneklerden Bakan Özhaseki'ye ziyaret

17:47 20 Ekim 2016
Kayserili derneklerden Bakan Özhaseki'ye ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Göçen ve heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Bakan Özhaseki, "Allah’a hamd olsun. Çünkü bu şehir yıllardır hep devletinin yanında olmuştur. Bu şehrin varlıkta çok şükür, yoklukta Elhamdülillah diyebilen bir ticaret kültürü de vardır." dedi.

Kayseri ve çevresinde Ahi Evran ve Seyit Burhanettin Hazretleri gibi büyük zatların olduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, "Bu büyük insanların öğretileri babalarımızdan bize miras olarak gelen bir kültür olmuştur." diye konuştu.

Türklere sanatı Ahi Evran’ın öğrettiğini kaydeden Bakan Özhaseki, "Ahi Evran Hazretlerinin eşi de hanımlara eğitim vermiştir. Hanımlara; ‘Eşinize, işinize, aşınıza sahip çıkacaksınız’ demiştir.” şeklinde konuştu.

Özhaseki, Kızılörenliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kabulünden sonra Yahyalılar Derneği Başkanı Hakan Bayraktar ve heyetini ardından Ankara Develiler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şaban Üzümlükaya ve heyetini kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.