Kayseri

Kayseri'de 800 kişilik halk kütüphanesi açıldı

16:15 03 Kasım 2016
Kayseri'de 800 kişilik halk kütüphanesi açıldı

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 800 kişilik kütüphane, düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, okumanın insan dünyasına yön veren en etkili eğitim yolu olduğunu söyledi.

Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın en önemli sorumluluklardan olduğunu vurgulayan Kamçı, okuma alışkanlığını kazanan çocuklar ve gençlerin günlük hayatlarında daha başarılı bireyler olduğunu belirtti.

Toplumun tüm kesimlerinin bilgi ve belgeye ulaşması açısından kütüphanelerin önemli bir işlev gördüğünü dile getiren Kamçı, engellilere de okuma imkanı sağlayan yeni kütüphane için başta emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, okuma alışkanlığının kazandırılması için bir dizi projeyi hayata geçireceklerini belirterek, Kayseri'yi tarihinde olduğu gibi "Makarr-ı Ulema" (Alimler Şehri) yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye'deki okuma alışkanlığı ile ilgili tespitlerde de bulunan Çelik, "Yüce dinimizin ilk emri olmasına rağmen okuma alışkanlığını bir türlü kazanamadığımız bir gerçek. Herkes, okuyamamasına gerekçe olarak kendisine göre bahaneler üretiyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bu bahaneleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için de bir dizi projeyi hayata geçireceğiz. Bu projelerimizden birisi olan 800 kişilik son derece modern Kent Kütüphanemizi hizmete açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Kütüphane ve okumanın artması için yapılacak yeni projeler hakkında bilgi veren Çelik şunları kaydetti:

"Okumak iyi bir gelecek için en güzel yatırımdır. Yerel yönetimler için de insanlara iyi bir gelecek sağlayacak projeler en güzel yatırımlardır. Bu kapsamda açılışını yapacağımız 800 kişilik kütüphanemiz başta gençlerimiz olmak üzere Kayseri halkına iyi bir gelecek sağlamak için faaliyet gösterecek bir eğitim yuvası olacaktır. Son derece modern bir şekilde donattığımız kütüphanemizde 15 bin basılı, 15 bin elektronik, 3 bin de sesli kitap bulunuyor. Ferah ders çalışma üniteleri, kitap kafe, bilgisayar odası, şifreli emanet dolapları ve masaj koltuklarının da yer aldığı kütüphanemizde 50 adet güncel dergi ile gazeteler de yer alacak. Üç kattan oluşan, üyelik sistemi ve turnikeli geçiş sistemi ile hizmet verecek olan kütüphanemiz toplam bin 500 metrekare büyüklüğe sahip. Burada hem kütüphane hem de etüt imkanını bir arada sunacağız. Açılışını yapacağımız kütüphanemizin hemşehrilerimize okuma alışkanlığı kazandıracak projelerimizden sadece biri olduğunu belirtmiştim."

Kayseri'ye kazandıracakları 24 saat açık kent kütüphanesi için de çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Çelik, "24 saat açık kent kütüphanesi haline getireceğimiz Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları başladı.Teşhir-tanzim projemiz de büyük ölçüde tamamlandı. Daha çok ihtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek olan kütüphanemizde yaklaşık 50 bin kitap bulunacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirilirken Çelik, protokol üyelerini kütüphane hakkında bilgilendirdi.

Açılışa, Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.