Kayseri

Kayseri'deki cinayet

16:01 15 Şubat 2017
Kayseri'deki cinayet

Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği, geçtiğimiz günlerde 3 Suriyeli gencin karıştığı bıçaklı kavgada bir kişinin ölmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Dernek adına yazılı açıklama yapan Dernek Başkanı Muzaffer Marangozoğlu, Kayseri'de yaklaşık 70 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu kaydetti.

"Suriyeli kardeşlerimiz adını kirleten ve onları sıkıntıya sokan, misafir olmanın gereğini bilemeyecek kadar cahil ve kötü emelleri için her şeyi yapan hain Suriyelilerin olabileceği de bir gerçektir." ifadesini kullanan Marangozoğlu, cinayetle ilgili üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Marangozoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık iki yıl önce Ramazan Bayramı'nda Suriyeli misafirlere saldırıp araçlarını ve işyerlerini parçalamaya yönelik eylemi o gün nasıl kınayıp fitneye engel olmak amacıyla Suriyelileri sükunete ve sağduyuya davet ettiysek şimdi de aynı hassasiyetle toplumsal patlamaya mahal vermemek için değerli vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu menfur cinayeti işleyen cani ve hainlerin haklarında en ağır cezai işlemlerin uygulanmasını ve bir an evvel aileleriyle birlikte sınır dışı edilmelerini yetkililerden talep ediyor ve bu olayla yakından ve uzaktan ilgisi olmayan Suriyeli kardeşlerimizin okullarına, işlerine ve normal hayata devam etmelerini temenni ediyoruz. Olayla yakından uzaktan ilgisi olmayanların bizim din kardeşlerimiz olduğunu ve onların canlarının, mallarının ve ırzlarının bütün insanlar gibi saygın ve dokunulmaz olduğunu ifade etmek istiyoruz. Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği olarak, bu çirkin cinayeti işleyenleri şiddetle kınayıp lanetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.