Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

15:43 18 Şubat 2017
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, anayasa referandumuna ilişkin, "Şimdi yeni anayasa sizin önünüze gelecek. Sizin dediğiniz olacak. Bu kadar basit. Öyle bacak ısırarak, adamın arkasından yumruk atarak, kendini kilitleyerek bu işe mani olunmaz." dedi.

Özhaseki, Kayseri Şeker Fabrikası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'ndaki Çiftçi Eğitim Semineri'nin kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dışarıda bilinen sicilli düşmanlarının, satın aldıkları, senelerce beyinlerini yıkadıkları insanların bu milletin Meclisini bombaladıklarını söyledi.

"Toplanan insanlara kurşun sıktılar, hangi vahşi yapar bunu, nasıl bir sapıklık olduğunu düşünün" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Birisini ifadeye almış savcı. İfade sırasında bir bardak su istiyor. Su içerken oturup besmele çekiyor, üç yudumda içiyor. Savcı bey 'Sen bunu sünnet diye mi yaptın' diyor. 'Evet' diyor. 'Peki sen 2-3 gün önce gittin insanları bombaladın, üzerilerine kurşun sıktın, masum insanları, çocukları öldürdün, suyu içerken sünnet-i seniyeyi düşünüyorsun da insanları öldürürken bunun Allah'ın dininde haram olduğunu bilmiyor musun?' diyor. 'Ben hoca efendimin emrini dinledim, ben de cennete gideceğim, onlar da cennete gidecek' diyor. Allah belanı versin senin. Böyle bir sapıklık var mı? Hoca efendisinin emrini dinlemiş. Herkesin hoca efendisi dinlenecek de onların sözleri emir haline gelecekse ortaya binlerce din çıkar. Dinin değişmez kuralı Kur'an-ı Kerim'dir ve Hazreti Peygamber'in hayatıdır. Ona uyan hoca efendiler başımızın tacıdır, ona uymayan hiçtir. Böyle sapıklar hiçtir. Doğrusu bunu da atlattık. Türkiye'de bir şeyler başarılıyor, yapılıyor ama ne badirelerden geçiliyor, ne sıkıntılar çekiliyor. Allah'a hamdolsun iyi durumdayız. Çok daha iyi olacağız. Binbir türlü sıkıntıya rağmen işlerimiz iyi gidiyor. Rabbim de yardım ediyor. İnşallah önümüzdeki günler de aydınlık"

Özhaseki, mevcut durumda cumhurbaşkanının vatana ihanet de dahil ne yaparsa yapsın yargılanamayacağını, hiçbir hukuki ve siyasi sorumluluğu olmadığını öne sürerek, "Bu sürdürülebilir bir şey değil. Davul birinde, tokmak birinde." dedi.

- Anayasa değişikliği referandumu

Anayasa değişikliğinin iki sebebi bulunduğuna dikkati çeken Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi, bu çok başlılık sürdürülemiyor. Bugün için Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız yıllardır kardeş gibiler ve geçiniyorlar. Her gün böyle olacağına kefillik var mı, böyle bir sistem var mı? Geriye doğru hepsi kavgalıydı. Bu yapı sürdürülemiyor. Garip bir hale geldi. Parlamenter sistem olmaktan çıktı. Siz cumhurbaşkanını zaten halka seçtiriyorsunuz, envaiçeşit yetkisi var, bir tarafta da bakanlar var. Nasıl olacak bu iş, nasıl bir parlamenter sistem bu? Garip bir sistem bu, sürdürülemiyor. İkincisi bize istikrar lazım. Güçlü bir hükümet gelecek ve büyük projeler yapacak, bu ülkeyi ayağa kaldıracak. İstikrar olmazsa kavgalar, gürültüler, 3-4 aylık hükümetler. Geçmişte çok gördük. Güven oylamaları, bakan satın almalar, oyunlar, gensorular derken bütün enerji buna gidiyor. Şimdi son 15 yıldır istikrar var."

Özhaseki, bu milletin mahşeri vicdanının yanılmayacağını dile getirerek, "Şimdi yeni anayasa sizin önünüze gelecek. Sizin dediğiniz olacak. Bu kadar basit. Öyle bacak ısırarak, adamın arkasından yumruk atarak, kendini kilitleyerek bu işe mani olunmaz. Gelin şu rezillikleri yapmayın da gidelim millete ne diyorsa o olsun dedik. Ona bile ikna edemedik muhalefeti.' ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin ana muhalefete de yarayacağını dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bizim bir derdimiz yok ki ama çocuklarımız rahat edecek. Şu an Allah'a çok şükür her şeye gücümüz yetiyor. Cumhurbaşkanımız zaten eskiden bizim genel başkanımızdı. Başbakanımız var, bakanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Çoğu belediyeler bizde. Her şeye gücümüz yetiyor mu? Yetiyor. 'Ne istiyorsunuz daha?' diyorlar ya onlara söylüyorum, kendimiz için bir şey istemiyoruz. Doğru bildiklerimizi zaten yapıyoruz. Gelecekte sistem tıkanmasın, krizler doğmasın, yavrularımız rahat etsinler, güçlü iktidarlar olsun diye çabalıyoruz, çırpınıyoruz. Sözün özü şu; eğer hakikaten hizmet için geliyorsanız, iyi niyetliyseniz Allah size yardım ediyor."

- "Milletin kararına, milletin iradesine, milletin terazisine güvenmek mecburiyetindeyiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise ana muhalefet partisinin anayasa değişikliğinin yüce milletin takdirine bırakılmaması için her türlü oyunu oynadığını savundu.

"16 Nisan'da inşallah bu millet, anayasa değişikliğiyle birlikte bizi bidon kafalı gören, bizi yarasa olarak gören, bize 'Bunların aklı ermez' diye söyleyenlere en önemli cevabı verecek" diyen Elitaş, şöyle konuştu:

"Şimdi şöyle bir söylenti çıkarıyorlar, 'Tamam Tayyip Erdoğan'a her şey feda olsun. O bir lider ama Tayyip Erdoğan'dan sonra başka biri gelirse, kötü biri gelirse ne olacak?' Bu soru, bu milletin iradesine saygısızlıktır, bu soru, bu milletin kararına haksızlıktır, bu soru, bu milleti küçümsemektir, bu soru, bu milleti dağdaki çoban diye göstermek, onların oyunun özgül ağırlığının az olduğunu ifade etmekten başka bir şey değildir. Bu milletin büyük bir ekseriyeti kimi seçerse seçsin doğrusunu seçer. Onun için milletin kararına, milletin iradesine, milletin terazisine güvenmek mecburiyetindeyiz. Bizim geleceğimiz için bundan sonraki sürecin daha istikrarlı, daha güvenli bir şekilde geçebilmesi için elimizden gelen gayreti 16 Nisan tarihinde göstermemiz gerekir. Bundan önceki kaosları bertaraf edebilmek, Türkiye'yi güven ve istikrar içerisinde götürebilmek için bizim bu süreçte, bu kampanyada elimizden geleni göstermemiz gerekir."

Konuşmaların ardından Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Bakan Özhaseki ile Elitaş'a plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.