Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

23:28 18 Mart 2017
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halk oylamasına ilişkin, "Bir ara bu konuyla ilgili tansiyonu çok fazla yükseltmişlerdi. Kılıçdaroğlu çok üzücü bir şekilde, 'Kan çıkar, kaos doğar' falan dediyse de Allah'tan bugünlerde biraz sakinleşti. Deniz Baykal geçenlerde bir sapıttı, kendinden geçti, peygamberden falan bahsederek tuhaf şeyler söyledi ama o da makulleşti, ikinci gün özür diledi. Hakikaten olayı buralara getirmeye hiç gerek yok" dedi.

Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'deki projeler ile bakanlığının çalışma alanları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin sağlıksız kentlere sahip olduğunu belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bu binalar hiçbir şekilde bizim yaşam tarzımızı, inanışlarımızı, örf ve adetlerimizi yansıtmıyor. Aslında şehirlerin bizim aynamız olması lazım. Şimdi kimliksiz de binalara sahibiz. Bir taraftan da deprem bölgesiyiz. Topraklarımızın yüzde 42'si alüvyonlu araziler üzerine kurulmuş. Birinci, ikinci, üçüncü diye adlandırdığımız, her an depremlere maruz kalabilecek bölgelerde oturuyoruz. 1960'lı, 1970'li yıllarda düz ovaların ve alüvyonlu arazilerin imara açılmasıyla birlikte bu tehlikeyi de kendi elimizle bir kere daha büyütmüşüz. Hele hele İstanbul tarafında bir tehlike var. Bu tehlikeyi de bertaraf etmek lazım. İşte onun için Kentsel Dönüşüm Yasası üzerinde çalışıyoruz. Bir hedef koyduk, inşallah Meclis kapanmadan yasaları geçireceğiz. Allah'tan bir mani gelmezse, İstanbul'da yılda 250-300 bin civarında konutu dönüştürmek zorundayız, dönüştüreceğiz. Anadolu'da bir o kadar daha konutu dönüştüreceğiz."

Güneydoğu'daki 75-80 bin civarındaki hasarlı binanın en az yarısının yıkılıp yeniden yapılacağına dikkati çeken Özhaseki, "Onların yapılması, zararların tazmin edilmesi, Sur tarafında tarihi eserlerin restorasyonu işi ile ilgili de yakından ilgileniyorum. Rabbim mahcup etmesin. Oralarda da güzel işler yaparız, vazifemizi tamamlarız diye de dua ediyorum." dedi.

- Halk oylaması

Özhaseki, yaralı yakalanan terör örgütü PKK üyesinin itiraflarını paylaşarak, şunları anlattı:

"Anlattıklarının hepsi doğru çıktı ama bir şey söylüyor, bu hepsinden önemli. Diyor ki, 'Bize 15 Temmuz öncesinde Kandil'den emir geldi, askerlere kurşun sıkmayacaksınız.' Biz epeyce bir müddet, günlerce asker gördüğümüzde kurşun sıkmadık, arabasını gördük uçurmadık, kaybolduk gittik. 15 Temmuz başarısız olunca emir yenilendi, 'Askere kurşun sıkabilirsiniz.' Ne manaya geliyor bu? Bunların müthiş bir iş birliği içinde oldukları manasına gelmiyor mu? Uçaklarımıza senelerce boş arazileri, dağları, taşları bombalattıran işte bunlardı. Faili meçhuller işlendiğinde istihbaratçı olarak gidip de sesini çıkarmayanlar bunlardı. İnsanları gözetleyenler, bantlara çekenler, her türlü ahlaksızlığı, hayasızlığı yapanlar bunlardı. Şükür, böyle bir beladan da kurtuluyoruz."

Halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özhaseki, "Bir ara bu konuyla ilgili tansiyonu çok fazla yükseltmişlerdi. Kılıçdaroğlu çok üzücü bir şekilde, 'Kan çıkar, kaos doğar' falan dediyse de Allah'tan bugünlerde biraz sakinleşti. Deniz Baykal geçenlerde bir sapıttı, kendinden geçti, peygamberden falan bahsederek tuhaf şeyler söyledi ama o da makulleşti, ikinci gün özür diledi. Hakikaten olayı buralara getirmeye hiç gerek yok." diye konuştu.

Özhaseki, salonda bulunan sanayicilerin ne oy vereceğini bilmediğini ancak "Evet" diyenin de "Hayır" diyenin de kendine göre makul gerekçeleri olabileceğini dile getirerek, "Hepsi başımın üstüne. Bunu peşinen söyleyeyim. Asla bu ülkenin kötülüğünü düşünerek, terör örgütleri gibi kullanmayacaktır oyunu. Lanet FETÖ 'Hayır' verecekmiş, PKK, DHKP-C ne kadar örgüt varsa 'Hayır' verecekmiş. Ne yaparlarsa yapsınlar, lanet onların oyu ama buradaki insanların oyu 'Evet' de verse, 'Hayır' da verse mübarektir." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.