Kayseri

Halk oylamasına doğru

15:43 23 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, 16 Nisan'daki halk oylamasında Türklüğün bekası için 'evet' oyu vereceklerini belirterek, Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile gerçekleştirilecek mitinge tüm Kayserilileri davet etti.

MHP İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ersoy, 15 Temmuz gecesini hep birlikte yaşadıklarını belirterek, Anadolu'yu kendine vatan etmek için canıyla, kanıyla bedel ödeyen Türk milletini esir almak için yüzyıllardır pusuda bekleyen Türk düşmanlarının FETÖ isimli maşalarının iş başında olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'da hedefin bizatihi Türk milletinin kendisi olduğunu vurgulayan Ersoy, şunları söyledi:

"Hainlerin amacı milletimizi birbirine düşürmekti. FETÖ milli birliğimizi hedef aldı. Milletimiz hainlerin oyunlarını bozdu, 'dur' dedi. Direncimizi kırmak için namlu doğrulttular. Milli mücadele döneminde işgal altındayken bile emperyalist düşmanların yapmadığını yapıp TBMM'yi hedef aldılar. Türkiye, Türkiye olalı böyle bir alçaklığa şahit olmadı. Ama Türk milleti alçaklara boyun eğmedi. 80 milyon direndik. Maalesef 248 şehit verdik. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Türk milleti, istikbaline kast edecek düşmanı şerefli Türk askeri kılığına girse bile tanıyacağını, asla geçit vermeyeceğini, iman dolu göğsünü mermilere siper ederek vatanını koruyacağını bir kez daha gösterdi."

Devlet Bahçeli'nin darbe gecesi ortaya koyduğu tavrın darbenin önlenmesinde önemli rol oynadığını aktaran Ersoy, "15 Temmuz gecesi FETÖ başkent Ankara'nın üstüne kara bir bulut gibi çökmüştü. FETÖ hainleri Genelkurmay karargahını teslim almış, kuvvet komutanlarını derdest etmişti. Özel Kuvvetlere, Polis Özel Harekat'a, MİT’e, Emniyete, TBMM’ye ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine saldırmıştı. Tüm Türkiye başkent semalarında uçan F-16'ların, sokaklarda gezen tankların kim olduğu, kime hizmet ettiği sorularının cevabını arayıp, olanları anlamlandırmaya çalışırken, Genel Başkanımız liderimiz sayın Devlet Bahçeli milletimize ışık olmuş, yaşanılanların bir darbe girişimi olduğunu söylemiş ve asla kabul edilemez olduğunun altını çizmiştir." diye konuştu.

Türk düşmanlarının bir araya gelerek nöbette olduklarını belirten Ersoy, "AK Parti yetkilileri ile bir araya gelen partimizin yetkilileri Türkiye'nin sorunlarına çözüm olabileceklerini düşündükleri Anayasa değişiklik önerisini kamuoyuyla paylaşmışlardır. Daha sonra ise bu değişiklik önerisinin mecliste geçmesi için gereken aşamaları tamamlayarak Türk milletinin onayına sunmuştur. Türk milleti 16 Nisan tarihinde sandık başında olacak ve geleceğini oylayacaktır. Kıymetli hemşehrilerim, Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, 16 Nisan’da 'evet' diyoruz. Milletimiz her şeyin farkındadır. Milliyetçi Hareket Partisi millet için 'evet', devlet için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', Türkiye için 'evet', Türklüğün bekası için 'evet' demektedir." ifadelerini kullandı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.