Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

16:15 25 Mart 2017
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye takındıkları tavra ilişkin, "Bizim bu dünyaya liderlik etmemizden korkuyorlar. O yüzden oyun üzerine oyun oynuyorlar, her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar." dedi.

Halk oylamaları kapsamında Sarız ilçesindeki Kadın ve Gençlik Merkezi'nde halka seslenen Özhaseki, yıllardır karşılıksız olarak Sarız'a hizmet etmeyi sürdürdüklerini, bunun karşılığında ilçeden güçlü bir destek beklediklerini söyledi.

Ülkenin çeşitli terör örgütleriyle aynı anda mücadele ettiğini belirten Özhaseki, hem PKK hem FETÖ hem de DEAŞ'ın hakkından geldiklerini anlattı.

Özhaseki, CHP'nin FETÖ mağdurları için mağduriyet masası kurduğuna dikkati çekerek, "Orada itirazları değerlendiriyor. FETÖ'cülerle arkadaş oldular, dost oldular. Allah muhabbetlerini artırsın. Bundan sonra iki cihanda da hep beraber olsunlar inşallah. Ne mağduriyetinden bahsediyorlar ya. Bu lanet adamları devlet okuttu. Subay oldular, polis oldular, hakim, yargıtay üyesi, danıştay üyesi oldular. Sonra anladık ki sınav sorularını çalarak olmuşlar. Devlete hizmet etmek zorundalar ama bunlar öyle yapmadı. Pensilvanya'dan emirle hareket ettiler." diye konuştu.

Avrupa ülkelerinin özellikle son dönemde Türkiye'ye karşı takındığı tavrı eleştiren Özhaseki, bu ülkelerin Türkiye'nin aleyhine çalışan herkese kapılar açtığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ama biz, siz, bakanlarımız gittiğinde kapılar kapalı. Lanet adamlar en son yüzlerini böyle gösterdiler. Bütün bunların bir sebebi var. Türkiye büyümesin, dik durmasın, güçlenmesin istiyorlar. Biz tüm Türkleri ve Müslümanları severiz, onların başına bir iş gelse üzülürüz. Bu millet asil bir millet. Bizim bu dünyaya liderlik etmemizden korkuyorlar. O yüzden oyun üzerine oyun oynuyorlar, her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar. Hiç önemli değil, biz dimdik duracağız. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu var, güçlü olmak, bir ve beraber olmak. Yoksa bizi paramparça edeler ve yaşatmazlar."

- Halk oylamasını içeriği

Özhaseki, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında ısrar etmelerinin üç sebebi olduğunu, değişikliği istikrar sağlamak, geçmişten gelen iki başlılığı bitirmek ve vesayetin sona ermesi için istediklerini vurguladı.

Geçmişte yaşanan siyasi çekişmelere örnekler veren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bu kavgalar bize mal oluyor. İş yapılmıyor, kaynaklar boşa gidiyor, ülke kalkınamıyor. Devletin başındaki insanların kavgası olur mu? Biz sizi 'hizmet edin' diye oraya seçiyoruz. Sonraki dönemleri biliyorsunuz. Ecevit bir mahkeme başkanını Ahmet Necdet Sezer'i getirdi, oraya koydu. Orada seçildi ama halkın önüne gelse yüzde 5 alamazdı. İsterse çıksın, yeni dönemde bir aday olsun da görün. Ama o koltuğa öyle bir oturdu ki pir oturdu. Herkesi inim inim inletti, en son kendi getirdiği adamı bile akrep gibi soktu. Türkiye bir gecede yarı yarıya küçüldü. Bu sistemi niye zorlayalım. Allah'tan ayet mi geldi, 'İlla bu sistemle yapacaksınız bu işi diye.' Bizi en iyi idare edecek hükümet sistemi neyse onu tercih edelim, onunla gidelim önümüze bakalım. Her ülkenin kendine has gerçekleri var. Şimdiki cumhurbaşkanı çok yetkili. Şimdiki cumhurbaşkanları vatana ihanet etse bile yargılanamaz. Büyük bir muhabbet olduğu için şu an işi götürüyoruz. Yoksa büyük kavgalar olur her gün. 'Diktatörlük gelecek' diyorlar, halbuki şu anki sistem diktatörlük. Ama yeni sistemde cumhurbaşkanı attığı her imzadan sorumlu. Gelen hükümet 5 sene içinde büyük işler yapmalı. 5 sene sonra istemezsek sırtımızda kambur değil ya kaldırır atarız, yapışmadı ya sırtımıza."

Bakan Özhaseki, muhalefet partisinin Meclisin yetkilerinin kalmayacağını savunduğunu anımsatarak, şu anda da Meclisin gerektiği gibi işlevini yapmadığını savundu

Meclisin çalışma sistemini eleştiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Gruplardan söz istemeler, sataşmalara cevap vermeler, öneriler, kendi adına söz istemeler, Kars'taki karşılıklı aşık atışması gibi sürüyor. 5 saat boyunca dıngırtı. Bunu duyunca şimdi 'demokrasiye hakaret ediyorsun, söz hakkımızı da mı engelleyeceksin.' diyebilirler. Süslü şekilde savunma bu şekilde gelir. Ama yazıktır ya kanun maddesine geçtiğimizde saat 7-8 olur. Kimsede ne kanun geçtiğini de bilmez, çoğu bilmez. Yasama mı yapıyoruz biz şimdi. Yalan söyleyenleri Allah ıslah etsin. Yalanı artık ihtiyaç haline getirmişler."

Bu arada Özhaseki, Sarız ilçe girişinde partililerce karşılandı. Özhaseki'nin gelişinden dolayı kurban kesildi. Toplantı öncesi Özhaseki ilçe halk oyunları ekibinin gösterisini izledi. Mehmet Özhaseki, daha sonra Pınarbaşı AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada da halka hitap eden Özhaseki, anayasa değişikliği için vatandaşlardan destek istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ziyaretleri esnasında AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri eşlik etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.