Kayseri

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan:

20:36 07 Nisan 2017
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan:

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, bu yılın ilk 3 ayında artış gösteren ihracatın, sanayiye ve üretime ivme kazandıracağına inandıklarını söyledi.

Nursaçan, yaptığı yazılı açıklamada, bin 200 civarında fabrika ve 65 bin üzerinde çalışanı bulunan Kayseri OSB'nin, Türkiye'nin sanayileşmesi ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasında büyük katkı sağladığını belirtti.

Son aylarda gözlemlenen ekonomik iyileşmenin ve istikrarın kalıcı kılınmasında herkese önemli görevler düştüğünü anlatan Nursaçan açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bilindiği üzere içerisinde bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık, en zor ve en çetin coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda alışılagelmiş küresel sistemde ciddi değişikliklerin yaşandığını görüyoruz. Güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Sadece üretmek değil, katma değerli ürünlere yönelmek gerekmektedir."

Nursaçan, Kayseri OSB'de 2017 yılı mart ayı elektrik tüketiminde yüzde 2,2 ve doğalgaz tüketiminde ise yüzde 19,8 artış olduğuna dikkati çekerek, "Elektrik ve doğalgaz tüketiminin artmış olması üretimin de arttığının bir göstergesidir. Türkiye'nin 2017 yılı ilk 3 aylık ihracat rakamlarına bakıldığında ise gözlemlenen artışla beraber ilerleyen günlerde ülke ekonomisinin olumlu gelişmeler göstereceğine, bu gelişmelerin de sanayimize ve üretimimize ivme kazandıracağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke olarak, yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmanın en önemli hedef olması gerektiğini vurgulayan Nursaçan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Büyük Türkiye' hedefi ile ortaya koyduğu 2023 hedefleri, ülkemizin gerçekten hak ettiği, ulaşması gereken bir hedeftir. Sanayiciler olarak bizler; bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için yatırım hamlelerini devam ettirmeli, güven, istikrar ve ekonomik refahın devamlılığını sağlamalı, çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.