Kayseri

Kayseri'ye havacılık lisesi yaptırılacak

15:25 20 Mayıs 2017
Kayseri'ye havacılık lisesi yaptırılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas ilçesine havacılık lisesi yaptırılacağını bildirdi.

Çelik, 1977-1978 döneminde mezun olduğu Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin mezunlar buluşmasına katıldı.

Başkan Mustafa Çelik, burada yaptığı konuşmada, okulun tüm ihtiyaçlarını gidermek için yaz tatilinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Yıllar sonra yeniden okulunda ve arkadaşlarının arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Şu an burada inanıyorum ki farklı siyasi düşünceden, farklı ideolojiden insanlar var. Eğer farklılıklarımızı ön plana çıkarırsak burada ne tartışmalar yaşanır kim bilir ama görüyorsunuz ki hepimizin yüzünde gülümseme ve mutluluk var. Çünkü hepimiz bir ortak değerimiz için bizi 40 yıl önce barındıran, eğiten okulumuz için, o günlerde başlayan dostluğumuz için bir aradayız. Hani asgari müşterekler denir ya. Bizim asgari değil, aslında azami müştereklerimiz var. Belki 3-5 tane farklılığımız var ama onlarca ortak paydamız bulunuyor. Bu yüzden bu tür etkinliklerin birlik beraberliğimize büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Bir ve beraber olduğumuz takdirde de her güçlüğün üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum."

Çelik, meslek liselerini 28 Şubat sürecinde adeta katlettiklerini ileri sürerek, "Ama hamdolsun tekrar eski günlerine dönüyor. Biz bu ülkeyi kalkındıracaksak ara elemanlar yetiştirmemiz lazım." dedi.

Talas ilçesine havacılık lisesi yaptıracaklarını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Havacılık lisesi, Talas Belediye Başkanımızın projesi, yerini de hazırlamış. Hayırsever bulamazsak Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya söz veriyoruz. Teknik birimler ve yer hizmetleri konusunda Türkiye’de tek olacak. Milli Eğitim Bakanımıza bu konuyu ifade ettiğimde çok sevindi. Bir an önce bitirirsek lisenin kadrosunu vereceğini söyledi. En kısa sürede Kayserimize havacılık lisesini kazandıracağız."

Başkan Mustafa Çelik, konuşmasının ardından okula katkıları nedeniyle iş adamı Mustafa Dener’e plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.