Kayseri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 170 yaşında

14:19 23 Mayıs 2017
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 170 yaşında

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 170. yılı dolayısıyla, Bölge Müdürü H. Erdoğan Büyükboyacı Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükboyacı, ziyarette 1847 yılında kurulan tapu kadastronun 170 yıldır başarıyla hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Kuruluş yıl dönümü kutlamaları hakkında bilgi veren Büyükboyacı, yaptıkları çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Vali Kamçı'ya teşekkür etti.

Kamçı da, Tapu ve Kadastro teşkilatının devletin en önemli ve en köklü kurumlarından birisi olduğunu belirterek, kuruluşu Osmanlıya kadar dayanan kurumun herkesin mal varlığının güvencesini sağlayan önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Son yıllarda tapu ve kadastro hizmetlerinde yapılan çalışma ve gayretlerle vatandaşların tapu hizmetlerinden memnuniyetinin de önemli ölçüde arttığını aktaran Kamçı, "170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumun, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırdı. Mesai mefhumu gözetmeden çalışan tapu personelini de ayrıca tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, günün anısına Tapu ve Kadastro Müdürü Büyükboyacı ve tapu müdürleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.