Kayseri

ERÜ'de "Tıp Hukuku" Konferansı

14:38 23 Mayıs 2017
ERÜ'de "Tıp Hukuku" Konferansı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü tarafından Tıp Hukuku Konferansı düzenlendi.

ERÜ Tıp Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansta, konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının canla, hayatla ve sağlıkla ilgili bir meslek icra ettiklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının mesleklerini icra ederken çok önemli sorumluluklarının olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarının özellikle de hekimlerin, bir kişinin hayatının kurtarılmasına, iyileştirilmesine ve acılarının dindirilmesine yönelik yaptığı müdahaleye tıbbi müdahale diyoruz. Tıbbi müdahale, rızaya dayanırsa hukuka uygunluk sebebiyle hukuka uygun değerlendirilebilir. Fakat rızaya dayansa da dayanmasa da hayat kurtarmak için müdahale etmeniz hukuka uygun olsa da yine de kusurunuz varsa ve kişiye zarar verilirse bir sorumluluk ortaya çıkar. Çünkü hekimler ve sağlık çalışanları canla, hayatla, sağlıkla ilgili bir meslek icra ediyor. Dolayısıyla en hafif ihmalden dahi sorumlu olabiliyorlar. Son dönemlerde olduğu gibi bu durum olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Hekimler çekingen davranmak durumunda kalıyorlar."

Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir de son yıllarda hekimlere açılan dava sayılarında önemli bir artış olduğuna dikkati çekti.

Günümüzde hekimliğin dünya genelinde artan bir şikayet döngüsü içine girdiğini dile getiren Özdemir, "Artık hekimlere açılan dava sayıları artmaya başladı. Bu durum sadece ülkemize özgü bir durum değil. Dünyada da aynı problem yaşanmaktadır. Ne yazık ki hekimlik mesleği azda olsa eski popülaritesini kaybetti. Maalesef tıbbi uygulamalardan duyulan memnuniyetsizlik şiirlere, türkülere konu oldu." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.