Kayseri

CHP'nin yürüyüşüne saldırı planı iddiası

13:52 19 Temmuz 2017
CHP'nin yürüyüşüne saldırı planı iddiası

Kayseri Valiliğince, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne katılanlara yönelik Kocaeli'de saldırı yapılacağı iddiasıyla ilgili, "Eylemi gerçekleştirecek Oğuzhan K. isimli şahıs, kiralamış olduğu araçla kortejin orta kısmından başlayıp Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu alana gelene kadar vatandaşları ezerek gelmeyi, akabinde oluşan panik ortamından yararlanıp araçtan inerek silahla Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alacağı, bu yönde eylem planı yaptığı ancak silah temin edemediği tespit edilmiştir." bilgisi verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın ülke genelinde faaliyetlerinin engellenmesi, etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensuplarının yakalanması, ülkede meydana gelebilecek sansasyonel bir eylemin önlenmesi amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kayseri Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, 5 Temmuz'da, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe yapılmak istenen saldırı girişimiyle ilgili, korteje yakın bir yerde eylemi gerçekleştireceği esnada yakalanan Oğuzhan K. ile bu kişiyle irtibatlı olan ve DEAŞ terör örgütünün il yapılanması içeresinde faaliyet gösteren E.E, A.M, A.K, F.Ö, S.A, K.K, K.A, S.İ, A.K, S.K, B.K, F.K, A.T.ve A.A'nın yakalandığı anımsatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Eylemi gerçekleştirecek Oğuzhan K. isimli şahıs, kiralamış olduğu araçla kortejin orta kısmından başlayıp Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu alana gelene kadar vatandaşları ezerek gelmeyi, akabinde oluşan panik ortamından yararlanıp araçtan inerek silahla Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alacağı, bu yönde eylem planı yaptığı ancak silah temin edemediği tespit edilmiştir. Şüphelilerin, ilimiz ve Türkiye’nin değişik illerinde eylem arayışları içerisinde oldukları da tespit edilmiştir. Şahıslardan Oğuzhan K, E.E, A.M, F.Ö, S.A, K.K, K. A, S.İ. ve A.A, çıkarılmış oldukları 3. Sulh Caza Hakimliğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak Nevşehir Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişler, A.K, S.K, B.K, F.K, A.T. ve A.K. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararına istinaden serbest bırakılmışlardır."

Kayseri'den kiraladığı minibüsü CHP'nin yürüyüşü sırasında Kocaeli'de kalabalığın üzerine sürerek saldırı yapmayı planladığı değerlendirilen DEAŞ üyesi Oğuzhan K. ve bu kişiyle hareket eden 8 zanlı, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 6 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.