Kayseri

AGÜ'lü akademisyenin projesi Erasmus tarafından kabul edildi

15:23 19 Temmuz 2017
AGÜ'lü akademisyenin projesi Erasmus tarafından kabul edildi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Kuran’ın projesi Avrupa Birliği (AB) Erasmus tarafından kabul edildi.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kuran'ın dahil olduğu 8 AB üye ülkesinden üniversitelerin ortaklığıyla yürütülecek olan "Improving Employability through Internationalization and Collaboration" isimli eğitim ve araştırma projesi, AB Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim gören öğrenciler, yenilikçi proje tabanlı eğitim yöntemiyle farklı ülkelerden bilişim sektöründen firmalar ve akademisyenlerle ortak araştırma ve geliştirme projeleri ve tezleri yürütecek

Danimarka’dan Aalborg Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen proje ekibinde, Türkiye’den AGÜ, Almanya’dan Hamburg-Harburg Teknik Üniversitesi, İspanya’dan Katalunya Politeknik Üniversitesi, Polonya’dan UTP Üniversitesi, Norveç’ten Stavanger Üniversitesi, Letonya’dan Riga Teknik Üniversitesi ve Hollanda’dan Saxion Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bulunuyor.

Öğrencilerin eğitim hayatları süresince farklı ülkelerden firmalar ve akademisyenler ile çalışarak farklı kültürler ve çalışma ortamlarını tecrübe edip deneyim kazanmalarının hedeflendiği proje 3 yıl sürecek.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.