Kayseri

Kayseri'deki cinayet

14:41 20 Temmuz 2017
Kayseri'deki cinayet

Kayseri'de 3 ay önce kaybolan komşularını öldürüp define için kazdıkları kuyuya gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, kuyuda cesedi bulunan Sayal Say'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan komşuları Mustafa K. (36) ve annesi Hatice K. (51) ile Ahmet İ. (45) ve Ahmet M'nin (45) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Ahmet İ, hastane çıkışı kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Biz öldürmedik, kesinlikle bizimle bir alakası yok." dedi.

Mustafa K. de "Ben öldürmedim. (Ahmet İ'yi göstererek) Öldüren kişi önde. Her şeyi açıkladım ifademde. Zaten olayı açığı çıkaran da benim." iddiasında bulundu.

Zanlılardan Mustafa K'nin, 2008 yılında başka bir cinayete karıştığı gerekçesiyle 9 ay cezaevinde kaldığı, Ahmet İ'nin de terör örgütü PKK propagandasından suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Maktul Say'ın eşinin vefat ettiği, iki çocuğunun yurt dışında, kendisinin de yalnız yaşadığı belirtildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 200 kişinin ifadesinin alındığı, 150 kişinin telefon kayıtlarının incelendiği bildirildi.

- Olay

İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Sayal Say'ın 10 Nisan'da kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında, kadının kaybolmasından bir hafta önce evine gelen komşuları Mustafa K. (36), Ahmet İ. (45) ve Ahmet M'nin (45) 2 bin 600 lirasını çaldıkları iddiasında bulunduğunu tespit etmişti.

Çalışmalarını bu yönde ilerleten ekipler, zanlıları gözaltına almıştı.

Hasanarpa Mahallesi'ndeki Osmandede Tepesi'nde define için kazılan 30 metre derinliğindeki kuyuya gömülen kadının cesedi, itfaiye ekiplerince çıkarılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.