Kayseri

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının 16. yılı

13:48 12 Eylül 2017
ABD'deki 11 Eylül saldırılarının 16. yılı

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının 16. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Taş, 11 Eylül'deki saldırıların önceden kurgulanan bir senaryo olduğunu belirterek, ABD'nin saldırıları bahane ederek Irak ve Afganistan'ı işgal ettiğini savundu.

Taş, şunları kaydetti:

"11 Eylül 2001'de önceden kurgulanan bir senaryo ile ABD'de havalandırılan 4 yolcu uçağının 2’si Newyork'taki ikiz kulelere çarptırıldı. Bir tanesi ABD’nin savunma merkezi Pentagon'a saldırdı, bir tanesi de ABD F16 uçakları tarafından Nevada çölünde düşürüldü. Saldırılarda ikiz kulelerde 2 bin 606, Pentagonda 125, düşürülen uçaklarda 246, 19’da saldırgan olmak üzere toplamda 2 bin 996 kişi hayatını kaybetti. Yapılan saldırıyı bahane eden zamanın ABD yönetimi saldırıların merkezi olarak ilan ettiği Irak ve Afganistan'ı işgal etti. İşgal sonucu bu ülkelerde insan onuru ayaklar altına alınarak büyük zulüm ve katliamlar yapıldı. Irak ve Afganistan'da halen ABD'nin işlemeye devam ettiği insanlık suçlarının bağımsız ve tarafsız uluslararası mahkemelerce sorgulanarak suçluların adalete teslim edilmeleri ve hak ettikleri cezaları almaları için BM'yi, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını göreve davet ediyor, 2001’den bugüne görev alan ABD yönetimlerini işledikleri insanlık suçu için şiddetle kınıyoruz."

Taş, 12 Eylül 1980’de millet iradesine dayalı Cumhuriyet yönetimine darbe vurarak ülke yönetimine el koyanları da şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.