Kayseri

Kayseri'de ''Sanayide İyi Uygulamalar'' etkinliği

17:12 16 Kasım 2017
Kayseri'de ''Sanayide İyi Uygulamalar'' etkinliği

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından (İMSAD) düzenlenen ''Paylaşım Günleri Sanayide İyi Uygulamalar'' etkinliğine katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kayseri Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Süleyman Kamçı, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Kayseri'nin ekonomi ve sanayisi ile ön plana çıktığını belirten Kamçı, kentin sanayi alanındaki alt yapısını ve potansiyelini geliştirmek için gerçekleştirilen toplantıda olumlu neticeler ortaya çıkacağına inandığını kaydetti.

Kayseri’de, 3 organize sanayi bölgesi, 13 küçük sanayi sitesi, 1 serbest bölge ve 1 teknoloji geliştirme bölgesi bulunduğunu aktaran Kamçı, şunları kaydetti:

''Organize sanayi bölgelerimizde faaliyet gösteren yaklaşık bin 300 firmada, 70 bin işçi istihdam edilmekte. Kayseri Serbest Bölgesi'nde bulunan 97 firmada ise yaklaşık 4 bin kişi istihdam edilmekte. 2016 yılında 1,5 milyar dolar ihracat ve 1,5 milyar dolar ithalat gerçekleştiren ilimizin dış ticaret hacmi 3 milyar dolardır. İlimizin ve ülkemizin ekonomik anlamda kalkınması için üretimin önemi büyüktür. Bu nedenle sanayimizi geliştirmeli, özellikle teknoloji yoğun ürün üretimine öncelik vererek kar marjımızı yükseltmeliyiz.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.