Kayseri

Kolombiya Ankara Büyükelçisi'nden Kayseri Valiliğine ziyaret

13:22 22 Kasım 2017
Kolombiya Ankara Büyükelçisi'nden Kayseri Valiliğine ziyaret

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, eşi ile Kayseri Vali Vekili Mehmet Emin Avcı’yı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Avcı tarafından karşılanan Saavedra, valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Avcı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Kolombiya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Karşılıklı olarak büyükelçiliklerin geç açılmasına rağmen iki ülke arasında sıcak bir havanın oluştuğunu ifade eden Avcı, "İlişkiler çok hızlı şekilde gelişti. İki ülke ticari ilişkileri daha geliştirmek adına önemli çalışmalar yapıyor. Bu ilişkilerim hızlı bir şekilde gelişmesi bizleri çok memnun ediyor." dedi.

Elçiliklerin karşılıklı olarak 2011 yılında açıldığını anımsatan Saavedra, iki ülke başkanlarının ziyaretleri sonrasında ilişkilerin gelişme kat ettiğini söyledi.

2017 yılında iki ülke arasında 1,5 milyar dolar ticaret hacmi oluştuğunu aktaran Saavedra, şunları kaydetti:

"İki ülke arasındaki ticari alışverişlere bakıldığı zaman Kolombiya’nın lehine gözüküyor. Fakat biz ilişkileri geliştirip aradaki dengeyi sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda da Kayserili girişimcilerin Kolombiya’yı bir pazar olarak görmesi ve orda yeni ticari olanakları göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Kayseri’yi de bu sürecin içine dahil etmek istiyoruz. Bu çalışmalarımız doğrultusunda ticari ilişkileri geliştirmek adına Türkiye’de önemli şehirleri sıraladık. Bu şehirler arasında Kayseri’de var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.