Kayseri

"Bosna Hersek Pazarındaki Ticari Fırsatlar ve Yatırım Teşvikleri" konferansı

17:21 23 Kasım 2017
"Bosna Hersek Pazarındaki Ticari Fırsatlar ve Yatırım Teşvikleri" konferansı

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic, "Ülkelerimizin Cumhurbaşkanları ticari ilişkilerimizin 1 milyar dolar seviyesine gelmesi hedefini koydular. Türkiye'den mümkün olduğunca çok yatırımı Bosna Hersek'e çekmek istiyoruz." dedi.

Sadovic, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) tarafından OSB Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bosna Hersek Pazarındaki Ticari Fırsatlar ve Yatırım Teşvikleri" konulu konferansta, Bosna Hersek ve Türkiye'nin iki dost ülke olduğunu söyledi.

İki ülkenin ilişkilerini daha da güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Sadovic, şunları kaydetti:

"Bugün burada Bosna Hersek Büyükelçiliği olarak iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirmek adına özellikle ticari temaslarda bulunacağız. İki ülkenin son derece güçlü kültürel ve tarihi bağları var. Bu nedenle liderlerin de sürdürdüğü politikalar dolayısıyla bizim de üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor. Biz ülkelerimizin arasındaki ilişkilerde çok önemli, yapı taşı olan ekonomik ilişkileri geliştirmek için buradayız. Ülkelerimizin Cumhurbaşkanları ticari ilişkilerimizin 1 milyar dolar seviyesine gelmesi hedefini koydular. Türkiye'den mümkün olduğunca çok yatırımı Bosna Hersek'e çekmek istiyoruz. Ülkemiz, Türkiye'nin büyüklüğüne oranla çok küçük kalıyor. Bu nedenle gelen her yatırım küçüklü büyüklü ülkemizde son derece fark ediliyor. Bunu devam ettirirsek çok büyük ses uyandıracaktır."

Büyükelçi Sadovic, Türkiye'nin Bosna Hersek'e yatırımlar konusunda 10'uncu sırada yer aldığını, en büyük yatırımcılarının Avusturya, İtalya ile bölge ülkeler olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Bosna Hersek'in ticaret yaptığı ülkelerle çok iyi ilişkileri olduğunu aktaran Sadovic, "Türkiye ile çalışarak hem Türkiye hem de Bosna Hersek açısından iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise 2015 yılında Bosna Hersek'e ihracatın 293 milyon dolar, ithalatın ise 250 milyon dolar olduğunu ve ikili ticaret hacminin 543 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Konferans, Sadovic ve Nursaçan'ın Kayseri OSB ile BİGMEV arasındaki iş birliğini içeren Organize Sanayi Bölgesi İş Birliği Anlaşması'nı imzalamalarıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.