Kayseri

Kayseri Bilim Merkezi'nde eğitim

11:06 22 Aralık 2017
Kayseri Bilim Merkezi'nde eğitim

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje, Kayseri Bilim Merkezi'nin eğitimde çok daha aktif kullanılabilmesi için gerçekleştirildi.

Kayseri'de, Bilim Merkezi-Okul İş birliği Mesleki Gelişim Uygulamaları Eğitimi düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen, BİLMER projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışma, Gazi, Hacettepe ve Orta Doğu Teknik üniversiteleri ile Türkiye’deki bilim merkezleri işbirliğinde yürütüldü.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcüman, programda yaptığı konuşmada, Kayseri Bilim Merkezi’ne bir yılda 150 bin ziyaretçi geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir yıl içinde 100'e yakın atölye çalışmamız, iki ayrı bilim fuarımız oldu. Bilim merkezimizi mümkün olduğu kadar dolu dolu geçirmeye çalıştık. Çok şükür, bir çocukta farklılık oluşturduysak, bir çocuğun yaptıklarıyla ailesinin gurur duymasını sağladıysak ne mutlu bize. İnsanlara yetenek kazandırmamız ve insanlarda kıvılcımlar yaktırmamız gerekiyor. Bu anlamda bilim merkezleri çok önem kazanıyor. Öğretmen ve öğrencilerimiz bilim merkezinin çok daha fazla kullansınlar."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.