Kayseri

Melikgazi'de çevre düzenleme çalışmaları

16:21 16 Ocak 2018
Melikgazi'de çevre düzenleme çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin görünümünde görsel kirliliği önlemek ve sağlıklı mekanlar oluşturmak için gerekli imar ve yapısal mimari önlemleri aldıklarını bildirdi.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, binaların cephelerinde karışıklık ve görsel bir kirlilik gözlemlediğini belirterek, bu durumun şehri, yorgun, ilgisiz ve iç karartıcı gösterdiğini ifade etti.

2012-2017 yılları arasında şehrin muhtelif semtlerinde, dış cephelerin boyanarak yenilendiğini anımsatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Şehrimizin görünümünde görsel kirliliği önlemek, modern ve sağlıklı şehirleşmenin ilk adımı olan sağlıklı mekanlar oluşturmak için belediye olarak gerekli imar ile yapısal mimari önlemleri alıyoruz. Gecekondu önleme bölgesi ile Küçükali Mahallesi arasında gerçekleştirilen bina cephelerini yenileme çalışması büyük beğeni topladı. Hisarcık ve Kıranardı meydanlarında benzer bir çalışma yaptık. Seyitgazi, Hunat ve Camikebir semtlerinde 2015-2016 yıllarında yaptık. Şimdi dördüncü etap çalışmamız ile gecekondu önleme bölgesinde, Danışmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinde toplam 250 binada dış cephe yenileme çalışması yapılacaktır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.