Kayseri

Sömestir tatilinde kayakseverlerin tercihi Erciyes

13:56 20 Ocak 2018
Sömestir tatilinde kayakseverlerin tercihi Erciyes

Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erciyes'teki otellerde sömestir tatili için yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki yatırımların meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Erciyes'e gelen ziyaretçi sayısının her yıl katlanarak arttığını belirten İkiler, "30 Kasım'da sezonu erken açtık. O günden beri muhteşem yoğunluk yaşıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Kayakseverlerin Erciyes'i tercih etmesi bizim açımızdan sevindirici bir durum. Biz de tercihini Erciyes'ten yana kullanan kayakseverleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Sezon açıldığından bu yana her hafta sonu bir organizasyonun gerçekleştiğinin altını çizen İkiler, etkinliklerin sömestir tatili boyunca devam edeceğini aktardı.

İkiler, ayrıca dağ otellerinde kalan son odalar için kayakseverlerden ellerini çabuk tutmalarını istedi.

Erciyes'te faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Kamuran Eroğlu da kayakseverlerin sömestir tatili için günler öncesinden rezervasyon yaptıklarını anlattı.

Erciyes'e bu yıl daha yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bu yıl ilk defa Rus kayakseverleri Erciyes'te ağırladık. Rus turistler de bizim otelimizi tercih ettiler. Şimdi de sömestir tatili yoğunluğu başladı. Bu yoğunluk, bir işletmeci olarak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Sezon sonuna kadar sürecek olan ulusal ve uluslararası organizasyonlarla yoğunluğumuzun devam etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.