Kayseri

A 400M C Seviyesi Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni

17:30 22 Şubat 2018
A 400M C Seviyesi Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Savaşta insanlık nedir, sivil hayatın önemi nedir, sivil vatandaşa saygı nedir? İşte onları da tek tek gösteriyoruz. Gerekirse kendimiz şehit oluyoruz, sivil hiçbir çocuğa, anneye, insana zarar gelmesin diye de çırpınıyoruz. Dünyaya da insanlık dersi veriyoruz." dedi.

2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A 400M uçaklarının C seviyesi bakımlarının mili imkan ve kabiliyetlerle ilk kez yapılması nedeniyle 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile katılan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, hava kuvvetlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir gücü, göklerdeki onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Özhaseki, hava kuvvetlerinin, üstün silah ve tahrip gücüne sahip donanımı, eğitimi, hareket kabiliyeti ve yüzyılı aşan engin tecrübesiyle dünyada adından övgüyle bahsettirdiğini belirtti.

Şanlı bayrağı semalarda gururla dalgalandıran Türk Hava Kuvvetlerinin, gelişen teknolojiye uyumu ve güçlü altyapısı sayesinde caydırıcı gücüyle bölge ve dünya barışının sağlamasında önemli bir görevi ifa ettiğini vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:

"Üstlendiği gerek ulusal gerekse uluslararası görevlerde büyük başarılara imza atan Türk Hava Kuvvetlerimiz her zaman ülkemizin itibarını yükselten kurumlarımız arasında yer almıştır. Bu yerini de daima korumaktadır. Bu gururlu buluşmamız nedeniyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevlerini başarıyla sürdüren hava kuvvetlerine selamlarımı söylüyorum. Uçakların bakımını yerli imkanlarla yapıp tamamlayan tüm personeli yürekten kutluyorum. Artık bu sayede yurt dışına gitme işlemlerimiz iyice azalacak. Çok uzun sürede yapılan o tamir ve bakım işlemleri kısa bir sürede bitirilecek ve ekonomiye de müthiş bir katkı sağlanmış olacak."

- Zeytin Dalı Harekatı

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Bakan Özhaseki, oradaki gelişmeleri bütün dünyanın izlediğini ifade etti.

Parmak ısırtacak, hayretler verecek şekilde harekatların devam edeceğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Allah orada çarpışan bütün kardeşlerimizin hepsine yardım etsin. Bizlere de şehit haberi aldırmasın. İnşallah yüzlerinin akıyla da oradan geleceklerdir. Orada yaptığımız harekatla da dostlarımıza güven verdik, düşmanlarımıza da korku saldık. Üstelik verilen rakamlara bakıldığı zaman 72 uçağımızla yüzde 96 isabetli atış veriliyor. Bütün dünyada herkes ibretle ve hayretle bu konuyu da izliyor. Ayrıca savaşta insanlık nedir, sivil hayatın önemi nedir, sivil vatandaşa saygı nedir? İşte onları da tek tek gösteriyoruz. Gerekirse kendimiz şehit oluyoruz, sivil hiçbir çocuğa, anneye, insana zarar gelmesin diye de çırpınıyoruz. Dünyaya da insanlık dersi veriyoruz."

Konuşmaların ardından Bakanlar Canikli ve Özhaseki, fabrika müdürlüğü personeline başarı belgelerini verdi.

Törende, Canikli ve Özhaseki'ye uçak maketi takdim edildi. İki bakan daha sonra tören alanında bulunan A 400M uçağında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.