Kayseri

Kayseri'de bağımlılıkla mücadele toplantısı

19:45 28 Mart 2018
Kayseri'de bağımlılıkla mücadele toplantısı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il koordinasyon kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Kamçı, bağımlılıkla ilgili mücadelede herkesin üstüne düşen görevi yapmaya çalıştığını belirtti.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece güvenlik güçlerinin görevinin olmadığını belirten Kamçı, şunları kaydetti:

"Bağımlılıkla mücadele, cinsel saldırılar ve istismarlar toplumumuzda da her zaman tepki gösterilen konulardan birisi olduğu için bu konular üstünde hassasiyetle davranılıyor. 2018'de İçişleri Bakanlığı tarafından 'Uyuşturucu ile Mücadele' yılı ilan edildi. Bu anlamda güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama bağımlılıkla mücadelede ailelerin, öğretmenlerle yöneticilerin bu konuda bilgilendirilmesi el birliğiyle hareket edilmesi gerekmektedir.

Bir savcımız sadece uyuşturucuyla mücadeleye bakmakla görevlendirildi. Adliyemiz de bu konuda hassas davranmaya devam ediyor. El birliğiyle hepimiz üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Mutlaka eksiğimiz vardır. Bu toplantıların amacı eksikliklerimizi gidermektir. Uyuşturucu ile mücadelemiz iyi gidiyor ama tümüyle sıfırlanmadığı sürece bu problem devam ediyor demektir. Vali yardımcısı başkanlığında her ay toplantılar yapılıyor. Gerekli kararlar orada alınıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.