Kayseri

"Ziyagökalp Kentsel Dönüşüm" çalışmaları

16:03 20 Nisan 2018
"Ziyagökalp Kentsel Dönüşüm" çalışmaları

Kocasinan Belediyesi tarafından projelendirilen "Ziyagökalp Kentsel Dönüşüm" çalışmalarıyla ilgili tanıtım programı düzenlendi.

Ziyagökalp Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşümün ülke gündemine girer girmez kendilerinin de bu konuyu gündemlerine taşıdıklarını ve her şeyi öncesinden planladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümü bütüncül olarak ela aldıklarını belirten Çelik, "Parsel bazlı ranta yönelik iş yaptırmak yerine bölgesel, manasına uygun dönüşüm yapmayı planladık. İlk aşamada kentsel dönüşüm master planı hazırladık. Öncelikli bölgeleri tespit ettik. O bölgelerdeki sosyal donatı ihtiyaçları konusunda inceleme yaptık. Tabii devamında ulaşım ve altyapı planlamaları yaptık." dedi.

Bu süreçte ilçelerle yürüttükleri uyumlu çalışma ile kentsel dönüşüm planlamasını hızla yapan iller arasına girdiklerini dile getiren Çelik, dönüşüm yaparken de yüklenici, hak sahibi ve kamu dengesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar da Kocasinan Belediyesi sınırları içerisinde 9 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yaptıkları tüm kentsel dönüşüm çalışmalarında ana temanın bölgenin ihtiyaçlarını karşılama anlayışı olduğunu belirten Çolakbayraktar, "Şehrimize hizmet edecek, mahallelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kentsel dönüşüm projeleri yürütüyoruz. Bu sürecin arkasında 3 yılı aşkın bir emek var, gayret var. Çok şükür birçok bölgemizde çalışmalara başladık, inşaatlar yükseliyor. Kocasinan ilçesi sınırlarında nerede bir değişim, dönüşüm isteyen yer varsa biz orasını kentsel dönüşüme uğratacağız. Tabii takdir edersiniz ki her şey hemen olmuyor. Zamana yayarak biz bunların hepsini yapacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.