Kayseri

Gaziantep'teki düğüne yönelik bombalı saldırı davası

13:11 15 Mayıs 2018
Gaziantep'teki düğüne yönelik bombalı saldırı davası

Gaziantep'te sokak düğününü hedef alan, 57 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin davanın, güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Kayseri'de görülmesine devam edildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekirken, tutuklu ve müşteki sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Abdurrahman el-Najjar, Enes Karataş, Ahmet Köşgeroğlu, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Yunus Sarı ve bazı müştekiler ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Şahin Erğan Adana F Tipi Cezaevi, Ali ve Mehmet Çalıkuşu ile Fadile Cebael ise Gaziantep L Tipi Cezaevi'nden duruşmaya katıldı. Dosyası bu davayla birleştirilen suça sürüklenen çocuk tutuksuz sanık H.N.C. ise duruşmaya gelmedi.

Kapalı oturumda görülen duruşmada, bazı müştekiler dinlendi.

Savcı mütalaasında, sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Söz verilen sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi.

Sanık avukatlarının da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, ara kararında, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 25 Eylül'e erteledi.

- Olay

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016'da terör örgütü DEAŞ'ın sokak düğününü hedef alan bombalı saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 57 kişi yaşamını yitirmişti. Soruşturma kapsamında 16 Ekim 2016'da hücre evine düzenlenen operasyonda, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael, Şehitkamil ilçesinde saklandığı evde operasyonla etkisiz hale getirilmiş, aynı gün başka bir canlı bomba ise üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 polis şehit olmuştu.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "kasten öldürme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılmaları talebiyle 11 sanık hakkında açılan dava, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri'ye nakledilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.