Kayseri

Kılıçdaroğlu'nun tazminata mahkum edilmesinin "hak ihlali" sayılması

14:40 03 Ağustos 2018
Kılıçdaroğlu'nun tazminata mahkum edilmesinin "hak ihlali" sayılması

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik iddialarından dolayı tazminata mahkum edilmesini "hak ihlali" sayması ve 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Başkan Özer, Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdığını anımsattı.

İddialara ilişkin davada, eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'ya ceza verildiğini, sürdürdükleri hukuk mücadelesi sonucu Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın yeniden görüldüğünü, Hacı Ali Hamurcu'nun yanı sıra o dönem Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Süleyman Temeltaş'ın da ceza aldığını aktaran Özer, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasıyla ilgili olarak Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi Süleyman Temeltaş'a verdiği ceza ile Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin iddialarının doğruluğunu tescil etmiştir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında TBMM Genel Kurulunda ve partisinin grup toplantılarında, basın açıklamalarında ve televizyon programlarında, Kayseri Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk ve rüşvet ile ilgili bazı iddiaları paylaşmıştı.

Bu konuşmaları nedeniyle aleyhine manevi tazminat davaları açılan ve 7 davada toplam 25 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilen Kılıçdaroğlu, yerel mahkeme kararlarının Yargıtay tarafından da onanmasının ardından Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapıştı.

Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediyesine yönelik iddialarından dolayı tazminata mahkum edilmesini hak ihlali saymış, net 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.