Kayseri

Kayseri'de "Üniversitelerin Güvenliği" konulu toplantı yapıldı

14:40 27 Eylül 2018
Kayseri'de "Üniversitelerin Güvenliği" konulu toplantı yapıldı

Kayseri'de "Üniversitelerin Güvenliği" toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda 3'ü devlet 4 üniversitesi bulunan ve 75 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri'de, alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, 4 üniversiteye sahip Kayseri'nin bu zenginliğinin farkında olduğuna işaret ederek, idari personel yapısı dikkate alındığında çok geniş bir kitleyi ilgilendiren yüksek öğrenimin huzur ve güvenliğini devam ettirme kararlılığında olduklarını söyledi.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesinde yerli ve yabancı toplam 74 bin 379 öğrenci bulunduğunu belirten Kamçı, bu öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ailelerin evlatlarını üniversitelere gönderirken güvenlik konusuna özel önem vermeye başladığını dile getiren Kamçı, "Üniversitelerimizde asayiş ve güvenlik açısından son derece başarılı bir 2018 yılı geçirdik. Huzur ortamının devamı ve en ufak bir üzücü olayın yaşanmaması adına aldığımız tedbirler sayesinde birkaç münferit küçük olay dışında üniversitelerimiz huzur ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürüyorlar.

Üniversite rektörlerimiz ile güvenlik birimlerimizin yöneticilerinin sürekli temas halinde olması ve önleyici tedbirlere ağırlık verilmesi ilimizin yüksek öğrenim öğrencileri açısından güvenli bir kent olmasını sağlamıştır." dedi.

Toplantıya, Kamçı'nın yanı sıra vali yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, üniversite temsilcileri, kredi ve yurtlar kurumu temsilcisi ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.