KKTC meclisinde rüşvet krizi

KKTC Meclisi bu gün yeni kurulan gecici hükümetin güven oylaması için toplandı. Ancak Güven oylaması gündemiyle toplanan Meclis rüşvet iddiaları ile karıştı.

KKTC meclisinde rüşvet krizi
KKTC meclisinde rüşvet krizi
GİRİŞ 23.06.2013 15:40 GÜNCELLEME 23.06.2013 15:40

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG)'den bu sabah istifa eden İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milletvekili Ahmet Kaşif'in kendisine güven oylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş'ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.

Cumhuriyet Meclisi Hasan Bozer başkanlığında, güven oylaması gündemi ile toplanan Genel Kurul'da, güven oylaması başlamadan önce Ejder Aslanbaba, kürsüde konuşma yapmak istedi ancak bu talebi Meclis başkanı Bozer tarafından reddedildi. Bunun üzerine Aslanbaba'nın, elinde paralar ve CD ile kürsüye çıkması üzerine oturuma ara verildi.

ASLANBABA “ALDIĞIM RÜŞVET İLE KENDİME VİSKİ KOLA BUZ VE PURO ALDIM”

Milletvekillerinin salonu terk etmesinden sonra Aslanbaba, basına yaptığı açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Ahmet Kaşif'in kendisinden güven oylamasında evet demesi ve milletvekilliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 Euro rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Aslanbaba, Kaşif ve Denktaş'ın kendisine ayrıca maaş bağlama, İskele Belediye Başkanlığı gibi vaatlerde bulunduklarını da öne sürdü.

Aslanbaba, elinde, iddialarını kanıtlayacak ses kayıtları olduğunu söyledi. Ejder Aslanbaba aldığı paradan sadece Bir şişe viski kola buz ve puro aldığını geriye kalan parayı ise Dipkarpaz İlkokuluna bağışlayacağını kaydederek, polise suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

KAŞİF “RÜŞVET DEĞİL BORÇ VERDİK”

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Ahmet Kaşif Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın iddialarının ardından basına açıklama yaptı.

Açıklamada, Ejder Aslanbaba'nın maddi açıdan sıkıntı yaşadığını gerek devlete olan elektrik borcundan ve diğer borçlarını kapatabilmek için kendilerinden borç istediğini kaydetti. Milletvekili Ejder Aslanbaba' ya verilen paranın kesinlikle rüşvet olmadığını, paranın borç olarak verdiklerini kaydetti.

DENKTAŞ “ MAHKEME'DE HESAPLAŞACAĞIZ”

Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş ise yaptığı açıklamada, Meclis başkanı Hasan Bozer'den Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması yönünde talepte bulunduğunu kaydetti. Ejder Aslanbaba'nın iddialarını mahkemeye taşıyacaklarını ve mahkeme yolu ile bu konunun aydınlanacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması