Rauf Denktaş'a büyük ayıp!

Ölümünün ikinci yıldönümü yaklaşan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'a yapılması planlanan anıt mezar bütçe yetersizliği nedeniyle yapılamıyor.

Rauf Denktaş'a büyük ayıp!
Rauf Denktaş'a büyük ayıp!
GİRİŞ 02.12.2013 05:59 GÜNCELLEME 02.12.2013 07:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin simge ismi ve KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının, ölümünün ardından iki yıl geçmesine rağmen yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Rauf Denktaş'ın kızı Ender Denktaş Vangöl, "Babam bu kadar mı değersiz, cumhuriyet kuran bir lidere neden bu vefasızlık yapılıyor?" diye sorarken, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça da, "Liderimize yapılan bu vefasızlığı kabul etmiyoruz" diyor. KKTC Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise, "projenin tamamlanacağını" savunuyor. Aileye yakın üst düzey bir yetkili de, "Bütçe bulmaya çalışıyoruz, bulduğumuz zaman anıt mezarı hemen yapacağız" dedi. Denktaş'ın eşi Aydın Hanım'ın da, yaşananlar karşısında üzgün olduğu öğrenildi.

Proje hazır, bekliyor

KKTC'de Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, Ocak 2012 yılında vefat etti. Ardından aile naaşın aile mezarlığına kaldırılmasını istedi. Dönemin iktidarı "Denktaş'ın bir lider olduğunu" belirtti ve "Ayrı bir anıt mezar yapılması gerektiği" üzerinde karar kılındı. Bunun üzerine Lefkoşa'da merkezde bir yer belirlendi, aileden de onay alındı. Anıt mezar projesi için yarışma düzenlendi ve yarışma Aralık 2012'de sonuçlandı. Ancak hükümetler "bütçe yetersizliği nedeniyle" anıt mezarın yapımına bütçe ayırmadı, projenin detaylarını görüşmedi.

Ailesi ile Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Rauf Denktaş'ın ölümünün ikinci yıldönümü olan Ocak 2014'den önce bir adım atılmamasına sert tepki gösterdi. Dernek, Denktaş'ın mezarı başında basın açıklaması yaptı ve "derhal anıt mezarın yapılması gerektiğini" kaydetti.

'Utanmadan çiçek koyuyorlar'

Tepkisini Milliyet'e dile getiren Ender Denktaş Vangöl de, "Babama yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz" dedi. Vangöl şöyle devam etti; "Sürekli 'bütçe yok' diyorlar. Bizler aile olarak, babamızı aile mezarlığına defin etmek istedik. Ki babam da bunu vasiyet etmişti.

O zaman 'aman liderimize anıt mezar yapmamız lazım, halka mal olmuş bir isim' dediler. Ama sonucu gelmedi. KKTC'li yetkililer her törende babamın mezarını ziyaret ediyor, çiçek koyuyor. Utanmıyorlar mı liderlerinin bu durumu karşısında? Bu çok ayıp değil mi? İnfial içindeyiz aile olarak. Eğer yapmayacaklarsa söylesinler, bizler de ona göre adımlarımızı atalım."

Küçük'ün anıt mezarı var

KKTC'de, 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı yardımcısı olan Dr. Fazıl Küçük'ün anıt mezarı bulunuyor. Hamitköy'deki anıt mezarın olduğu yere Anıt Tepe adı
verilmişti.

YORUMLAR 6
  • Harun Gulen 10 yıl önce Şikayet Et
    Ayip.... Yorumculardan bazisi rahmetli Denktasin , islam dusmani oldugundan filan bahsetmis, kafirlik suclamasi gibi birsey. peki ya oyle degildiyse hazirmisiniz obur tarafta Allah in huzurunda yuzlesmeye. Cok emin olmadigimiz seyleri soylemesek nasil olur? kibrisin en feci zamanlarinda Denktas londraya suraya buraya kacmadi, hele hain filan hic degildi. bilmeden konusmayin sivilceli usaklar
    Cevapla
  • Oğuzhan ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    KIBRIS'IN MASONUNUN SERVETİ NEREDEYMİŞ PEKİ. Öldürülen oğlu üzerinden ajitasyon yaparak yıllarca kıbrısta parsellemedik arazi bırakmadı servetine servet kattı üstelikde suyundan memurunun maaşına kadar türkiye ödedi kalkmışlar şimdi denktaşa yapılan ayıpmış yemişim ayıbını ne ayıbı ulan oğlu karısı negüne duruyor satsınlar arpalıklarının bir kısmını yaptırsınlar mezarını benmi yaptıracam hem orada arsa peşkeş çektikleri türk metal sendikası eski başkanı var o yaptırsın
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 10 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısın Atatürkü.... 50-100 yıl sonra onunda makesi düşer.
    Cevapla
  • zekeriya 10 yıl önce Şikayet Et
    Yani türbe!. Boş işler bu işler.
    Cevapla
  • ali goktas 10 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın bir tapınağmız daha olacak. . 50 yıl sonra ki nesil için yeni bir atatürk bulduk. Hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'