Kıbrıs'ta tahrik başladı

Rum Milli Muhafız Ordusu ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatı bu sabah başladı.

Kıbrıs'ta tahrik başladı
Kıbrıs'ta tahrik başladı
GİRİŞ 11.02.2014 17:04 GÜNCELLEME 11.02.2014 17:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatına uçuşlarla start verildi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Fileleftheros gazetesinin internet sitesinde yayınlanan habere göre İsrail savaş uçakları, RMMO unsurlarıyla müştereken icra etmekte olduğu tatbikat çerçevesinde bu sabah 11.00 ile 13.00 saatleri arasında Limasol'un güney bölgesi, Vasiliko ve Hirokita üzerinden alçak uçuş yaptı. Baf'a kadar yayılan, kara ve deniz hedeflerine yönelik sanal ateş de açılan tatbikata İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı çok sayıda savaş uçağı katıldığı belirtilirken, uçak sayısı açıklanmadı. İsrail uçaklarının, özellikle alçak uçuş yaparak sanal hedeflere ateş açtıkları bölgelerde varlıklarını hissettirdiklerine dikkat çekildi.

Lefkoşa FIR hattı içerisinde icra edilmekte olduğu belirtilen müşterek tatbikat kapsamında İsrail'in F15 ve F16 savaş uçaklarının sözde “MEB” parselleri üzerinde uçuş yaptıkları saat 11.00 itibarıyla ve Limasol'un güneyi, Vasiliko ve Hirokita bölgeleri üzerinden düşük irtifadan uçtukları kaydedildi.

Tatbikatla ilgili daha önce çıkan haberlerde tatbikat tarihi 13-14 Şubat olarak verilmiş ve İsrail'den 40'ın üzerinde savaş uçağı iştirak edeceği haber verilmişti. Tatbikatın hedefi de Rum tarafının tek yanlı münhasır ekonomik bölge ilan ettiği deniz bölgesindeki yatakların ve Vasiliko'daki terminalin korunması olarak açıklanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    biz . kendi uçağımızı yapana kadar. ve bu kadar vatan haini varken..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi