Rum yönetimi ABD'den destek bekliyor

Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ABD'den Maraş konusunda inisiyatif beklediği ifade edildi.

Rum yönetimi ABD'den destek bekliyor
Rum yönetimi ABD'den destek bekliyor
GİRİŞ 13.02.2014 15:59 GÜNCELLEME 13.02.2014 15:59

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Haravgi “Öneri Sayın Eroğlu'na Değil Türkiye'ye Hitap Ediyor” başlıklı haberinde ortak açıklama mutabakatı üzerine ABD'den önceki gün yapılan açıklamada Anastasiadis'in güven kazandırıcı önlemler önerisine de atıfta bulunulduğunu belirtti. Gazete ayrıca Rum hükümet çevrelerinin, ABD'nin güven kazandırıcı önlemlerle ilgili inisiyatifinin nasıl cereyan edeceğini görmeyi beklediğini belirterek, Anastasiadis'e yakın kaynakların gazetelerine, önerinin, kapalı Maraş'ın yasal sakinlerine iadesiyle ilgili olduğunu ancak bunun Sayın Eroğlu ile değil Türkiye'yle görüşüldüğünü, dolayısıyla Lefkoşa'nın geliştirilecek inisiyatifin Türkiye istikametinde olmasını beklediğini söyledi.

Lefkoşa önerinin onaylanmasının Kıbrıs sorunundaki diyaloğa yeni bir dinamik katacağı görüşünde. Hükümet kaynakları "Güven Yaratıcı Önlemlerle ilgili alınacak inisiyatifler Kıbrıs prosedürüyle paralel olacak, prosedürün parçası olmayacak. Türkiye'nin, Kıbrıs sorununa nihai çözümün ufukta göründüğünden emin olmadan Maraş'ın iadesiyle ilgili bir harekette bulunmayacağını değerlendiriyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Alithia Gazetesi ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Salı günkü görüşmelerinde resmileştirdikleri ortak açıklama mutabakatını değerlendirdiği basın toplantısında “Öteki tarafın itirazlarına karşın Kıbrıs Rum toplumu müzakerecisi atandı. Bu şekilde 1974'ten sonra ilk kez müzakerelere Türkiye'yi de katmayı başardık” dediğini yazdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!