KKTC'yi dehşete düşüren haber!

KKTC'de, Lefkoşa yakınlarında bulunan Değirmenlik Kavşağı bölgesinde faaliyet gösteren bir iş yerinin Vietnamlı çalışanlarının, Pazar günleri bir araya gelerek, yakaladıkları sokak köpeklerini yediği haberleri hayvanseverleri şoka uğrattı.

KKTC'yi dehşete düşüren haber!
KKTC'yi dehşete düşüren haber!
GİRİŞ 07.03.2014 17:38 GÜNCELLEME 07.03.2014 17:39

Korkunç olay, iş yerinin eski bir çalışanının durumu Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği'ne ihbar etmesi sonucu ortaya çıktı. Olay, KKTC'de gazete, sosyal medya ve internet haberlerinde de geniş yer buldu. Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven ve bazı yönetim kurulu üyelerinin, emare niteliğindeki fotoğrafları polise teslim ederek ifade verdiği öğrenildi.

Vietnamlı iş yeri çalışanlarının ve ihbarda bulunan şahsın, Değirmenlik Polis Karakolu'na çağrılarak ifadelerinin alındığı kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

"DEHŞETE DÜŞTÜK"

Aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, ülkede bugüne kadar duyulmamış bir olayı ortaya çıkardıklarını vurgulayan Tomris Güven, yaptıkları araştırma sonunda dehşete düştüklerini belirtti. Ülkede çalışan Vietnamlı isçilerin sürekli olarak köpekleri pişirip yedikleri sonucuna vardıklarını anlatan Güven, bu olayların sanıldığından daha yaygın olduğunu düşündüklerini söyledi.

Konuyu 5 Mart 2014 tarihinde polise bildirdiklerini dile getiren Güven, pişirilip yenen köpeklerin sahipli kayıp köpekler mi, yoksa sokak köpekleri mi olduğunun polis soruşturması sonucunda anlaşılacağını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı