G. Kıbrıs'ta 3 gün yas ilan edildi

Cuma sabahı geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonrası cumartesi günü hayatını kaybeden Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos, son yolculuğuna uğurlanırken Güney Kıbrıs'ta 3 gün yas ilan edildi.

G. Kıbrıs'ta 3 gün yas ilan edildi
G. Kıbrıs'ta 3 gün yas ilan edildi
GİRİŞ 24.03.2014 11:12 GÜNCELLEME 24.03.2014 11:12

Rum gazetelerinin haberlerine göre, Mitsopulos'un cenaze töreninin bugün saat 12.00'de, Larnaka'daki Ay.Yeorgiu Kondu Kilisesi'nde yapılacağı ve ayini, Rum Ortodoks kilisesi Başpiskoposu ll. Hrisostomos yöneteceği ifade edildi. Mitsopulos'un cenaze törenine, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos'un da katılacak. Yetkililer cenaze giderlerinin hazineden karşılanacağını belirtirken Mitsopulos için Rum Savunma Bakanlığı'nda da taziye defteri açıldı.

Mitsopulos'u tedavi eden doktorlar ise, yaptığı açıklamada, cuma günü sabah saatlerinde beyin kanaması geçiren Mitsopulos'un durumunun giderek kötüleştiğini ve tüm müdahalelere rağmen, hayatını kaybettiğini söyledi. Rum siyasi partileri, Mitsopulos'un ölümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, taziyelerini iletti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da, taziye mesajı yayımladı.

Öte yandan, Rum gazeteleri, Mitsopulos'un ölümüne geniş şekilde yer verirdi. Gazeteler, şu başlıkalrı atıldı:

"Alithia Gazetesi “Tasos Mitsopulos Savaşı Kaybetti… Mükemmel Bir İnsan Gitti” ,Haravgi gazetesi: “Tasos Mitsopulos'un Zamansız Ölümü Nedeniyle Yas”, Kathimerini Gazetesi: “Tasos İçin Duygu Seli”, Fileleftheros Gazetesi: “Ender Bir İnsanı Kaybettik”.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...