Eroğlu: Rumlar samimi olmadıklarını gösterdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının görüşmelerden çekilme kararının yanlış bir tutum olduğunu belirtti ve ekledi:

Eroğlu: Rumlar samimi olmadıklarını gösterdi
Eroğlu: Rumlar samimi olmadıklarını gösterdi
GİRİŞ 07.10.2014 16:45 GÜNCELLEME 07.10.2014 16:45

Eroğlu, "Rum tarafı, bu tutumuyla Kıbrıs konusuna görüşmeler yoluyla çözüm bulunması çabalarında samimi olmadığını da bir kez daha göstermiştir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının görüşmelerden çekilme kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in Rum siyasi parti başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından görüşmelerden çekilme kararı alındığını açıklanmasının yanlış bir tutum olduğunu belirtti.

Rum yönetiminin, görüşmelerden çekilme kararına gerekçe olarak Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini öne sürdüğünü Eroğlu, "Bu, Kıbrıs'taki gerçeklerle bağdaşmamaktadır ve Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu yok sayma kararlılıklarının yeni bir ifadesidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Eroğlu, Rum tarafının, bu tutumuyla Kıbrıs konusuna görüşmeler yoluyla çözüm bulunması çabalarında samimi olmadığını da bir kez daha gösterdiğini belirterek "Biz, Kıbrıs'ta var olan gerçekler temelinde bir çözüm için dün olduğu gibi bugün de varız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konunun tüm boyutlarıyla enine boyuna değerlendirildikten sonra kamuoyuna gereken açıklamaların yapılacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!