'Bana başka seçenek bırakmadılar'

Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının müzakerelere askıya almasına ilişkin olarak kendisine başka bir seçenek bırakılmadığını savundu.

'Bana başka seçenek bırakmadılar'
'Bana başka seçenek bırakmadılar'
GİRİŞ 08.10.2014 13:28 GÜNCELLEME 08.10.2014 13:28

Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik isteğinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini ancak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun hangi amaca hizmet ettiğini bilmediğini ifade etti. Rum lider, "Türkiye ve Eroğlu’nun son 24 saat içerisindeki davranışlarının, kendisine başka seçenek bırakmadığını” iddia etti.

Anastasiadis açıklamasında, Kıbrıslı Türklere de seslenerek, tüm gücüyle Kıbrıs sorununun çözüme ulaşması için çabalamayı sürdüreceğini savundu. Uluslararası hukuku çiğneyen eylemlerle adanın yasal vatandaşları arasında daha fazla güvensizlik yaratacak önlemler yerine, güveni yeniden sağlayacak önlemlerin uygulanması olduğunu öne süren Rum lider, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünden elde edeceği faydaları görmezden geldiğini ileri sürdü. 

Öte yandan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, dün adaya geldi. Eide, bugün liderlerle ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'