Çiçek ve Arınç'tan KKTC'de önemli mesajlar

KKTC'de bulunan Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu'nda konuştu.

Çiçek ve Arınç'tan KKTC'de önemli mesajlar
Çiçek ve Arınç'tan KKTC'de önemli mesajlar
GİRİŞ 15.11.2014 19:58 GÜNCELLEME 15.11.2014 19:58

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye olarak dış politikadaki en önemli gündem maddelerinden birinin KKTC olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk tarafının barışı arzuladığını, ancak tek taraflı barışın da mümkün olmadığını söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü organizasyonunda, KKTC Dışişleri Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen "IV. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu" Girne Acapulco Otel'de başladı. 

TBMM Başkanı Çiçek forumun açılışında yaptığı konuşmada, 9'u bağımsız devlet olmak üzere 21 ülke ve topluluktan katılımla, anlamlı bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Toplantının, KKTC'nin kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle de anlamlı olduğunu vurgulayan Çiçek, "KKTC'nin kuruluşunun 31. yıl dönümü kutlanıyor. Kendini Türk kabul eden, dünya Türkleri'nin bayramıdır ve öyle olmalıdır" dedi.

 "KKTC'nin yetkililerini ülkelerinize davet edin"

Toplantının gerçekleştirildiği topraklarda 31 yıldır KKTC Devleti'nin var olduğunu vurgulayan Çiçek, KKTC'nin tanıtım sorunu olduğunu, Kıbrıs Türk halkının en haklı davasını dünyaya anlatmakta güçlük çektiğini anlattı.

Türk devletleri ve topluluklarına KKTC ile ilişkileri geliştirme çağrısı yapan Çiçek, KKTC devlet yetkililerini Türk devletlerine davet etmelerini önerdi.

Arınç: "İki güzel iş bir araya geldi"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da KKTC'nin 31. kuruluş yıl dönümü kutlamalarıyla forumun aynı güne denk gelmesine dikkat çekerek, iki güzel işin bir araya geldiğini vurguladı.

Arınç, bugüne kadar düzenlenen forumlarda bine yakın gazeteciyi bir araya getirdiklerini, bugün de 100'e yakın basın mensubunun katılımıyla KKTC'de güzel bir zenginlik yaşandığını kaydetti.

KKTC'nin 31 yıldır devlet olduğunu vurgulayan Arınç, Kıbrıs'ın gerçek sahipleri olan Kıbrıslı Türkler'in ve Rumlar'ın kendi iradeleriyle çözüm aradıklarını, Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesini göstermesine karşın Rum tarafının anlamsız sebeplerle çözümü engellemeye devam ettiğini belirtti.

Arınç, Türk dünyası basın mensuplarından ülkelerine ve topluluklarına döndüklerinde KKTC'yi ve Kıbrıs Türk halkının haklı davasını anlatmalarını ve gündeme getirmelerini isteyerek, bu yapıldığında toplantının en büyük amacının gerçekleşmiş olacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi