Putin'in Erdoğan sözleri Rumları ayağa kaldırdı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Erdoğan'dan övgüyle söz etmesi Rum yönetimini kaygılandırdı.

Putin'in Erdoğan sözleri Rumları ayağa kaldırdı
Putin'in Erdoğan sözleri Rumları ayağa kaldırdı
GİRİŞ 21.12.2014 00:55 GÜNCELLEME 21.12.2014 02:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros, ''Putin Fırtına Ekti... Rus Başkan'ın Açıklamaları Konusunda Lefkoşa'da Kaygı... Moskova Yatıştırıcı'' başlıklı haberinde Rum yönetiminin Putin'in ilgili sözleri hakkında izahat istemesi üzerine Moskova'nın, ''endişelenmeyiniz, politika değişikliği yok'' cevabını verdiğini ancak siyasi partilerin Putin'in sözlerinden endişe belirterek izlediği taktikten dolayı Anastasiadis hükümetini eleştirdiklerini yazdı.

Gazeteye göre DİSİ Partisi Genel Başkanı Averof Neofitu, ''Dostlar yok, stratejik ortaklar yok, sadece stratejik çıkarlar var. Bunu anlamazsak kimin daha dost veya kimin daha düşman olduğu kısır çatışmasına devam ederiz'' uyarısında bulundu.

ANASTASİADİS'İN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

DİKO Putin'in sözlerinden endişe belirttiği açıklamasında Anastasiadis hükümetini ve icraatlarını eleştirdi. Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'in taktiklerinin Rusya'nın rolünü erozyona uğratarak Güney Kıbrıs'ın ABD ve İngiltere ile ilişkilerini tek yönlü geliştirdiğini vurgulayan DİKO, Rum Merkez Bankası'nın kararlarının da Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ilişkileri bozduğuna işaret etti.

HAYAL KIRIKLIĞI OLUŞTURDU

EDEK Putin'in Kıbrıs'la ilgili sözlerinden ''hayal kırıklığı ve üzüntü'' belirttiği açıklamasında, “Putin'in sözleri hükümetin izlemekte olduğu tek boyutlu ve ABD'yle ilgili stratejik ortaklara dair dış politikayla alakalıdır. Özellikle Kıbrıs sorununun hassas ve kritik bir aşamadan geçtiği bu dönemde milli çıkarlar Başkan Anastasiadis'in Moskova ziyaretine iyi hazırlık yapılmasını ve bu ziyarette Kıbrıs-Rusya ilişkilerini canlandıracak anlaşmalar yapılmasını dikte eder'' ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR DA ANASTASİADİS'İ ELEŞTİRDİ

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas Putin'in sözlerinden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirerek bunun Anastasiadis hükümetinin Rusya'ya karşı izlediği politikayla alakalı olduğunu söyledi, ''Maalesef izlemekte olduğumuz tek boyutlu dış politikayla, ABD ile tam örtüşmemizle Rus çıkarlarını zedeledik'' ifadesini kullandı. 

EURO.KO Başkanı Dimitris Şilluris Putin'in sözlerinin analiz edilmesi gerektiğini ancak bu sözlerin ilk bakışta trajik görünmediğini söyledi. Jeopoltik gerçeklere de atıfta bulunan Şilluris stratejik ve dış politikaların yeni şartlara göre değerlendirilmesini istedi.

'DİL SÜRÇMESİ'

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu ''dil sürçmesi''nden söz etti ve Putin'in sözlerinin başarısız dış politikaların sonucu olduğu görüşünü ortaya koydu. Rusya'nın Türkiye'ye yönelmesinin Rum yönetimi düşündürmesi gerektiğini de ekledi.

MUHALEFET DE HÜKÜMETİ İŞARET ETTİ

Simerini Rum siyasi partilerin görüşlerini detaylı aktardığı haberine ''Putin'den Soğuk Duş... Lefkoşa'da Rusya Devlet Başkanı'nın Açıklamalarına Karşı Uyuşukluk... Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Tek Boyutlu Politikasını Eleştiren Muhalefet Partileri Hükümet'in Moskova'yla İlişkileri Canlandırmasını İstiyor'' başlığını attı.

YORUMLAR 3
  • serdar-ı osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    meyvası olan ağaçlar taşlanır
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok büyük pazar Türkiye kafayı çalıştırıp bu büyük pazarı kaçırmasın sakın !
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Cumhuru tüm dünya takdir ediyor....bizdeki hainler çatlıyor...:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Yerel seçim; Panorama; Son durum