KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı konuştu

KKTC yeni cumhurbaşkanı Akıncı: Ne çatışmacı, ama ne de teslimiyetçi, uzlaşmacı olacağız.

KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı konuştu
KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı konuştu
GİRİŞ 27.04.2015 09:10 GÜNCELLEME 27.04.2015 09:10

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan bağımsız aday Mustafa Akıncı, yeni bir beyaz sayfa açtıklarını, seçim propagandası döneminde verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs'ta çok acılar yaşandığını, artık bu acıları sarma zamanının geldiğini söyledi. 

Bugün yapılan seçimle KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı, seçim sonucunun açıklanmasının ardından halka yönelik ilk konuşmasını Lefkoşa İnönü Meydanı'nda yaptı. Yaklaşık 45 dakika konuşan Akıncı'nın konuşması sık sık 'Kıbrıs'ta barış engellenemez' sloganıyla bölündü. Seçim propaganda döneminde 'Hem Rumcu hem Fetullahçı olmakla suçlandığını' belirten Akıncı, bunun nasıl olabileceğini sordu.

"DEĞİŞİMİN ÖNÜNE HİÇBİR GÜÇ GEÇEMEZDİ, GEÇEMEDİ"

Oyunu kullandıktan sonra basına yaptığı açıklamada, değişim zamanının geldiğini ve ne yapılırsa yapılsın, ne tehdit savrulursa savrulsun, ne paralar dağıtılırsa dağıtılsın değişimi hiçbir gücün engelleyemeyeceğini söylediğini ifade eden Akıncı, "Çünkü siz değişimi yapmakta kararlıydınız, bunu sağlamakta azimliydiniz. Kararınızı vermiştiniz. Bunun önüne hiçbir güç geçemezdi, geçemedi" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı