Mustafa Akıncı, Rum liderle buluşuyor

KKTC'de pazar günü yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'nın 2 Mayıs'ta Rum lider Anastasiadis'le görüşeceği belirtildi.

Mustafa Akıncı, Rum liderle buluşuyor
Mustafa Akıncı, Rum liderle buluşuyor
GİRİŞ 28.04.2015 13:43 GÜNCELLEME 28.04.2015 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in bir araya geleceği açıklaması Rum hükümeti sözcüsü Nikos Christodoulides'ten geldi. 

Rum hükümet sözcüsü Nikos Christodoulides, Kıbrısl iki liderin müzakerelere yeni bir ivme kazandırmak için 2 Mayıs'ta bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi. 

"ANAVATAN-YAVRU VATAN" POLEMİĞİ 

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün "yavru vatan" polemiği yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılıklı yapılan "anavatan-yavru vatan" açıklamalarından sonra KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı telefonla arayarak tebrik etmişti.

Akıncı'ya Türk Dışişleri gelenekleri uyarınca ilk yurtdışı ziyaretlerin KKTC ve Azerbaycan'a yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda özel bir davete gerek olmadığını ve kendisini Ankara'da görmek istediğini iletmişti. 

İLK YURTDIŞI ZİYARETİ ANKARA'YA 

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da mazbatasını aldıktan sonra perşembe günü yemin ederek görev devir tesliminin gerçekleşeceğini belirterek ilk yurtdışı ziyaretini Ankara'ya yapacağını belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • musa can 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanlarda parami kaldi kedileri zordurumda kendileri dünyada kapital ariyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi