Akıncı: Çözüme çok yakınız

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelerde ilerleme sağlandığını söyleyerek, çözümün aylar içinde mümkün olacağını söyledi

Akıncı: Çözüme çok yakınız
Akıncı: Çözüme çok yakınız
GİRİŞ 16.07.2015 18:57 GÜNCELLEME 16.07.2015 18:57

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs'ta temaslarda bulunan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık 45 dakika görüştü. Akıncı, görüşme sonrası KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti temsilcilerini Juncker ile tanıştırdı.

KIBRIS TÜRK'Ü AB'YE EVET DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin çözüme ve AB'ye üye olmaya evet dediği halde, başka bir toplumun hayır demesi nedeniyle AB'nin dışında bırakıldığını, çözüme ulaşamadığını ifade eden Akıncı, bunun dünyada örneği bulunmadığını kaydetti. Akıncı, bunun düzeltilmesi gereken anormal bir durum olduğunu söyledi.

BU KEZ DAHA KARARLIYIZ

Kıbrıs'ta normal koşulları elde etmenin tek yolunun Kıbrıs sorununda bir çözüme ulaşmak olduğunu ifade eden Akıncı, bu bağlamda müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Çözüm yönündeki kararlılığını bugünkü görüşmede bir kez daha tekrarladığını ifade eden Akıncı, müzakerelerde ilerleme sağlandığını, bu şekilde kararlılıkla devam edilirse çözümün aylar içinde mümkün olacağını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek