Erdoğan KKTC'de konuştu

"20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" münasebetiyle Kıbrıs'taki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç'taki saldırıya değindi.

Erdoğan KKTC'de konuştu
Erdoğan KKTC'de konuştu
GİRİŞ 20.07.2015 18:01 GÜNCELLEME 20.07.2015 18:47
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Terörün dini yoktur, ırkı milleti yoktur, terörün vatanı yoktur ve teröre karşı uluslararası bir işbirliği içinde bu mücadelenin verilmesi gereği ortadadır. Bunu yıllardır hep söylüyoruz, ama söylemekle kalmayıp artık icraata geçmenin zamanı geldiğini de özellikle ifade etmek istiyorum.

- Kıbrıs sorununun Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitilini teminat altına alacak şekilde kapsamlı bir çözümü kavuşturulması öncülüğümüz olmaya devam ediyor. İyi niyetli yaklaşımlara destek vermeye devam ediyoruz. Müzakerelerin başlamasından memnuniyet duyuyoruz. Olumlu atmosferin değerlendirilerek, çözüm yolunda mesafe kaydedilmesini ümit ediyoruz. Sorunların çözümü noktasında her zaman bir adım önde olduk. Rumların bir adım önünde olacağız. Hep biz önde olduk. Masadan kaçar duruma geldiler. Bir hep bir adım öndeyiz. Kuzey sözlerinde duruyor, Güney sözünde durmuyor. Biz sözümüzde duruyoruz.

SUYUN ÇORAKLAŞAN GÖNÜLLERE DE GİRMESİNİ İSTİYORUZ

- Kıbrıs Türk halkının hayat kalitesini daha da üst düzeye çıkaracak istikrar ve iradede olduğunu biliyoruz. Biz şimdiye kadar kardeşlerimizle el birliği ve dayanışma içinde olduk. Bu çabamız kararlılıkla sürecektir. Tüm adanın su sorununa çözüm bulacak, anavatandan su getirecek projede az zaman kaldı. Su medeniyettir, su hayattır. Ve bu su özgürlük değil aynı zamanda barış suyu olacak. Bu proje Türkiye ile KKTC'nin arasındaki birlik ve dayanışmayı artıracaktır. Bizim arzumuz Kıbrıs'ın sadece kuzeyine değil, adanın tamamına hayat vermesini istiyoruz. Çoraklaşan gönüllere de girmesini temenni ediyoruz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Merve Arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten amaçları buydu türkiyeyi suriyeye sokmak.
    Cevapla
  • bakış 8 yıl önce Şikayet Et
    erdoğanın her yurt dışı seyahatine böyle olayları denk getiriyorlar amaçlarına ulaşmak için
    Cevapla
  • hasmaksan 8 yıl önce Şikayet Et
    allah.rahmet.etsıın..neoldugunu..kendılerıde..bılemedı...sankı..savas..alanı
    Cevapla
  • h yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyunu hdp Diyarbakır da oynadı seçim kazandı baktı ki iyi iş çıkıyor OYUNA devam dedi bununla kalmayacak sol cenahın eski numaralı yetmiş seksenli yıllarda kendi adamlarını öldürmediler mi Bahriye Üçoklar ı unutmadık
    Cevapla
  • senveben 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kibrislilara iyilik yaramaz uzun adam.
    Cevapla
  • Zyn 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinliklee..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri