Mustafa Akıncı'dan önemli açıklamalar

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Su Temin Projesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük öneminin olduğunu söyledi.

GİRİŞ 17.10.2015 15:09 GÜNCELLEME 17.10.2015 17:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı ve KKTC Su Temin Projesi Geçitköy Barajı'nın açılış törenlerine katıldı. İlk olarak Anamur'daki açılış törenine katılarak vanayı açan Erdoğan, Kıbrıs'a hareket etti.

Kıbrıs Girne'deki törende konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle teşekkür etti.

ERDOĞAN'A NASİP OLDU

Akıncı, "1998 yılında buralarda bir yerlerde bir tören vardı gene. O tören o günleri yaşayanlar anımsayacak yine Türkiye'den buraya su getirme ile ilgiliydi. Allah rahmet eylesin. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel buradaydı ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş vardı. Balonla su temin projesiydi. Hiç unutmam Demirel 'Şimdi balonla getirdik. Ama göreceksiniz Türkiye'den bu suyu biz borularla da getireceğiz. 2 yıl içinde de bu proje gerçekleşecek demişti. Bu proje zor projeydi kolay değildi. Rahmetli Demirel'e nasip olmada ama Sayın Tayyip Erdoğan'a nasip oldu. Bu projeye büyük önem verdi. Fikren ve vicdanen bu projenin arkasında durdu. Bu projeye gerçekten inandı ve emek verdi. Yiğidi öldür ama hakkını teslim et diye bir laf vardır. Bu konuda sayın Erdoğan'ın hakkını teslim gerekir ve kendisine teşekkür etmek gerekir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    demirel deyilmiydi herkese 2 anahtar veren sorun bakalım kaç anahtar vermiş
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu kadar saf olayın ya bu akıncı denen kemalist müsfettesi, aklınca bu sizin projeniz değil süleyman demirelin projesi demeye getiriyor. Yüz ifadesinden ne kadar memnun olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok ...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    demirel veya o gruptaki siyasetçilerle tayyibi karıştırmayın. bu adamın ağzından çıkan sadece laf olmuyor. söz oluyor iş oluyor bitmiş oluyor.
    Cevapla
  • ahmet gedik 8 yıl önce Şikayet Et
    haram zıkkım olsun,şu başbelası kıbrısa bu kadar para harcayacağımıza bir uçak gemisi alsak olur biter.Hem masrafı az olur,hem de içindekiler vatan hainliği yapmazlar nankörler yazık bu paralara......
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye cumhuriyeti devletine sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğana yakışır, büyük asrın projesi tebrikler TÜRKİYE.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?